مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,069
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,065
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا، ریحان، شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 136

چکیده

 سابقه و هدف: در این مطالعه اثرات ضدقارچی اسانس گیاهان نعنا, شوید, جعفری و ریحان بر روی قارچ سم زای آسپرژیلوس پارازیتیکوس استاندارد مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده اسانس گیاهان ذکر شده تعیین گردید.مواد و روش ها: در ابتدا اسانس گیاهان با روش تبخیر آبی از گیاه خشک به دست آمدند. سپس برای شناسایی ترکیبات شیمیایی آن ها از روش GC/MS استفاده شد. حداقل غلظت بازدارنده رشد با روش تعیین غلظت متوالی تعیین گردید.یافته ها: مهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده نعنا: بنزن برومو فنوکسی متیل دی متوکسی, ریحان: اتیل دکبوران, شوید: دی متیل دکربا دکبوران و جعفری: متیل آنتراسن بود. غلظت بازدارنده برای نعنا, شوید, ریحان و جعفری به ترتیب 1.5, 1.5, 3 و 4 میکرولیتر در میلی لیتر محاسبه گردید. اثر ضدقارچی با توجه به غلظت و ترکیب اسانس به کار رفته متفاوت بود. این اثر در دو گیاه نعنا و شوید مشابه و بیش از دو گیاه دیگر مشاهده شد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس های گیاهی به کار رفته در این پژوهش دارای اثر ضدقارچی بسیار قوی می باشند. بنابراین می توانند به عنوان عواملی محافظت کننده در جلوگیری از آلودگی برخی از مواد غذایی با قارچ های آلوده کننده سم زا به کار روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوربخش، فاطمه، رضایی، ساسان، و عرب، مرجان. (1389). شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا, ریحان, شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس. دنیای میکروب ها، 3(2 (پیاپی 7))، 129-136. SID. https://sid.ir/paper/389132/fa

    Vancouver: کپی

    نوربخش فاطمه، رضایی ساسان، عرب مرجان. شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا, ریحان, شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس. دنیای میکروب ها[Internet]. 1389؛3(2 (پیاپی 7)):129-136. Available from: https://sid.ir/paper/389132/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نوربخش، ساسان رضایی، و مرجان عرب، “شناسایی ترکیبات شیمیایی و اثر اسانس گیاهان نعنا, ریحان, شوید و جعفری بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس،” دنیای میکروب ها، vol. 3، no. 2 (پیاپی 7)، pp. 129–136، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button