مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر دو نوع وعده غذایی به دنبال کاهش ذخایر گلیکوژنی بر عملکرد ورزشی، سطح انسولین و گلوکز سرم در ورزشکاران مرد رشته فوتبال

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 35

چکیده

 زمینه و هدف: تغذیه در دوران پس از تمرینات ورزشی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. زیرا تحقیقات نشانگر آن است که نحوه تغذیه در این دوره, علاوه بر تسهیل ترمیم بافت ها, تاثیر قابل توجهی بر تجدید و بازسازی ذخایر انرژی بدن ورزشکاران دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر دریافت دو وعده غذایی با نسبت متفاوت کربوهیدرات و پروتیین بر غلظت انسولین و گلوکز سرم و عملکرد ورزشی ورزشکاران رشته فوتبال شهر تهران می باشد.روش بررسی: 19 مرد جوان (میانگین سنی 0.83±17.2) ورزشکار رشته فوتبال, در یک طرح مطالعاتی کار آزمایی بالینی متقاطع به سه گروه تقسیم شده و طی دو مرحله مورد آزمون قرار گرفتند. در هر مرحله آزمون, افراد به انجام فعالیت بدنی تا سر حد واماندگی پرداخته و سپس به مصرف یکی از سه وعده غذایی: واجد پروتیین بیشتر (شامل: کربوهیدرات 56%, پروتیین 19% و چربی 25% کل انرژی)؛ با کربوهیدرات بیشتر (شامل: کربوهیدرات 64%, پروتیین 11% و چربی 25% کل انرژی) و وعده غذایی کنترل (شامل: کربوهیدرات 60%, پروتیین 15% و چربی 25% کل انرژی) که نسبت کربوهیدرات به پروتیین در آنها به ترتیب 3 به 1؛ 6 به 1 و 4.5 به 1 می باشد, مبادرت نمودند. سپس قبل از شروع صرف غذا و نیز طی زمان های 30, 60 و 120 دقیقه از زمان شروع صرف غذا, نمونه گیری جهت سنجش انسولین و گلوکز سرم صورت گرفت. 3 ساعت پس از صرف غذا, آزمون عملکرد سنجی, بر اساس آزمون conconi, برای تمامی ورزشکاران صورت گرفت.یافته ها: نتایج حاصله نشانگر آن است که در طی دو مرحله آزمون تفاوت معنی داری بین تغییرات گلوکز و انسولین سرم در بین سه گروه ورزشکاران در مدت زمانی 2 ساعت پس از صرف وعده های غذایی وجود ندارد (P>0.05). همچنین نتایج بدست آمده از آزمون عملکرد ورزشی نشانگر هیچ تغییر قابل توجهی در بین سه گروه مطالعاتی نبود (P>0.05).نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله, دریافت هیچ یک از سه وعده غذایی هم انرژی با نسبت های متفاوت کربوهیدرات به پروتیین, بر غلظت گلوکز و انسولین سرم و نیز عملکرد ورزشی تاثیری ندارد. بنابراین چنین به نظر می رسد که محتوای انرژی کل وعده های غذایی, از ترکیب وعده های غذایی اهمیت بیشتری را دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حضوری، محمد، کشاورز، سیدعلی، حسینی، سیدمصطفی، فرج زاده، شهرام، صبوریراقی، علی اکبر، و صدرزاده یگانه، هاله. (1385). مقایسه اثر دو نوع وعده غذایی به دنبال کاهش ذخایر گلیکوژنی بر عملکرد ورزشی, سطح انسولین و گلوکز سرم در ورزشکاران مرد رشته فوتبال. مجله دانشکده پزشکی، 64(4)، 26-35. SID. https://sid.ir/paper/38954/fa

    Vancouver: کپی

    حضوری محمد، کشاورز سیدعلی، حسینی سیدمصطفی، فرج زاده شهرام، صبوریراقی علی اکبر، صدرزاده یگانه هاله. مقایسه اثر دو نوع وعده غذایی به دنبال کاهش ذخایر گلیکوژنی بر عملکرد ورزشی, سطح انسولین و گلوکز سرم در ورزشکاران مرد رشته فوتبال. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1385؛64(4):26-35. Available from: https://sid.ir/paper/38954/fa

    IEEE: کپی

    محمد حضوری، سیدعلی کشاورز، سیدمصطفی حسینی، شهرام فرج زاده، علی اکبر صبوریراقی، و هاله صدرزاده یگانه، “مقایسه اثر دو نوع وعده غذایی به دنبال کاهش ذخایر گلیکوژنی بر عملکرد ورزشی, سطح انسولین و گلوکز سرم در ورزشکاران مرد رشته فوتبال،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 64، no. 4، pp. 26–35، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38954/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button