مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی صمغ گیاه بنه (Pistacia atlantica) با برخی آنتی بیوتیک های رایج درمانی

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 124

کلیدواژه

حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)Q1
حداقل غلظت باکتری کشی (MBC)Q1
حداقل غلظت قارچ کشی (MFC)Q1

چکیده

 با توجه به عوارض شناخته شده برخی آنتی بیوتیک ها و نتایج تحقیقاتی مبنی بر وجود ترکیبات ضد باکتریایی و ضد قارچی در گیاه بنه, در این تحقیق اثرات ضدباکتریایی و ضدقارچی صمغ بنه با آنتی بیوتیک های رایج مقایسه شدند. پس از جمع آوری صمغ گیاه بنه از شهرستان کوهدشت در استان لرستان, اثرات ضدمیکروبی غلظت های مختلف آن روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس, سودو مو ناس آئروجینوزا, اشرشیاکلی و قارچ های کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا گلابراتا با روش انتشار دیسک بررسی شد و میزان MIC, MBC و MFC نیز تعیین شد. داده ها توسط آزمون t و واریانس یک طرفه ANOVA آنالیز شدند. در بین باکتری ها بیشترین قطر هاله مهاری, در غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به استافیلوکوک اورئوس (بیشتر از آمیکاسین و کمتر از وانکوماسین) و کمترین قطر هاله مهاری در غلظت 0. 156 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به سودوموناس آئروجینوزا بود. کمترین میزان MIC و MBC برابر با 5. 312 و 625 میکروگرم بر میکرولیتر, مربوط به استافیلوکوک اورئوس بود. بیشترین قطر هاله مهاری در غلظت 5 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به قارچ کاندیدا آلبیکنس (کمتر از فلوکونازول و نیستاتین) و کمترین قطر هاله مهاری در غلظت 0. 156 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به کاندیدا گلابراتا بود کمترین میزان MICو MFC مربوط به قارچ کاندیدا آلبیکنس به میزان 625 و 1250 میکروگرم بر میلی لیتر بود. به نظر می رسد صمغ بنه فعالیت ضدباکتریایی قوی تری نسبت به آنتی بیوتیک آمیکاسین دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دوستی، بهروز. (1398). مقایسه اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی صمغ گیاه بنه (Pistacia atlantica) با برخی آنتی بیوتیک های رایج درمانی. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 32(1 )، 115-124. SID. https://sid.ir/paper/370469/fa

    Vancouver: کپی

    دوستی بهروز. مقایسه اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی صمغ گیاه بنه (Pistacia atlantica) با برخی آنتی بیوتیک های رایج درمانی. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1398؛32(1 ):115-124. Available from: https://sid.ir/paper/370469/fa

    IEEE: کپی

    بهروز دوستی، “مقایسه اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی صمغ گیاه بنه (Pistacia atlantica) با برخی آنتی بیوتیک های رایج درمانی،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 32، no. 1 ، pp. 115–124، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370469/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button