مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیلی بر ادله مشروعیت دستکاری ژنتیکی مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 253 | صفحه پایان 276

چکیده

 امروزه در زمینه های کشاورزی و دامداری به وسیله مهندسی ژنتیک, محصولات گوشتی و گیاهی جدیدی با نام تراریخته یا تراژن تولید می شود که با توجه به بدیع بودن آن, بررسی موضع شارع و تبیین قیود و شرایط لازم الرعایه در آن ضروری خواهد بود؛ به ویژه اینکه پژوهش های علمی, آن را مخل سلامت جامعه دانسته اند و متعاقبا وجود نظرات موافق و مخالف و نیز خلاهای قانونی در قوانین مربوطه از جهت تامین حقوق مصرف کننده و تبیین ضمانت های اجرایی قوی و سایر موارد, آن را به یکی از عرصه های جدی برای بحث های فقهی و حقوقی تبدیل نموده است. در این پژوهش, ضمن تحلیل ادله قایلان به مشروعیت, با نظر به امکان اجرای قاعده لاضرر در رفع احکام شرعی محتمل الضرر و نیز وجوب عقلی و نقلی احتراز از محتمل الضرر, زمانی که ضرر احتمالی در مقایسه با منافع حاصل, قابل اهمال نباشد, و سایر منافشات وارده بر ادله ایشان, به نظر می رسد در خصوص این محصولات, صرف احتمالی بودن ضرر مجوز اقدام نیست؛ زمانی که فواید مشهود و ظاهری گزارش شده, در مقابل مصلحت حفظ جان و حق بر سلامت افراد کل جامعه و حیات زیست قرار گیرد. لذا شاید بتوان تزاحمی را بین اباحه اقدام به این عمل و رعایت احتیاط در حفظ جان انسان ها برقرار نمود و به موجب قاعده «الاهم فالمهم» نیز تکلیف ملکف روشن گردد؛ همچنان که در استفتایات به عمل آمده, تعدادی از مراجع نیز ترک این اقدام را احوط دانسته اند؛ به ویژه اینکه مشاهده می شود نگرانی های حاصل از مخاطرات قطعی یا احتمالی گزارش شده, به نحو محسوسی باعث تغییر سیاست گذاری کشورهای توسعه یافته در مصرف این محصولات و عطف توجه به بازار صادرات شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قدرتی، فاطمه. (1399). تحلیلی بر ادله مشروعیت دستکاری ژنتیکی مواد غذایی. آموزه های فقه مدنی، 12(22 )، 253-276. SID. https://sid.ir/paper/390577/fa

    Vancouver: کپی

    قدرتی فاطمه. تحلیلی بر ادله مشروعیت دستکاری ژنتیکی مواد غذایی. آموزه های فقه مدنی[Internet]. 1399؛12(22 ):253-276. Available from: https://sid.ir/paper/390577/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه قدرتی، “تحلیلی بر ادله مشروعیت دستکاری ژنتیکی مواد غذایی،” آموزه های فقه مدنی، vol. 12، no. 22 ، pp. 253–276، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390577/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button