مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دسته بندی ژنتیکی ایزوله های اشریشیاکلی O157: H7جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 58

چکیده

 باکتری اشریشیاکلی O157: H7یکی از مهم ترین سویه های بیماری زای روده ای است که معمولا از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می شود. این سویه عامل ایجاد کولیت خونریزی دهنده, سندرم HUS, ترومبوتیک سیتوپنیک پورپورا و در مواردی مرگ است. مخزن اصلی این باکتری نشخوارکنندگان هستند. هدف از این پژوهش دسته بندی ژنتیکی (ژنوتایپینگ) ایزوله های این سویه جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR است. 344 نمونه گوشت خام نشخوارکنندگان و طیور از مراکز عرضه گوشت تازه در شهرهای اصفهان و شهرکرد جمع آوری و پس از کشت و جداسازی اشریشیاکلی از آن ها, حضور سروتیپ O157: H7با استفاده از روش PCR تایید شد. جهت دسته بندی ژنتیکی ایزوله های O157: H7 جدا شده از روش RAPD-PCR استفاده شد. از مجموع 344 نمونه گوشت خام مورد مطالعه, 202 جدایه اشریشیاکلی (7/58درصد) جداسازی شد که میزان آلودگی به سویه O157: H7 در آن ها, 8/17 درصد (36 نمونه) بود. دسته بندی ژنتیکی جدایه های اشریشیاکلی O157: H7, 9 پروفایل مختلف را در میان این 36 جدایه نشان داد و قرابتی معادل 7/43 تا 100 درصد در بین ایزوله ها یافت شد. در این پژوهش تشابه مولکولی زیادی بین سویه هایاشریشیاکلی O157: H7جدا شده از گوشت حیوانات مختلف در شهرهای اصفهان و شهرکرد دیده شد. همچنین مشخص شد که روش RAPD-PCR روشی ساده, سریع و ارزان جهت توصیف تنوع ژنتیکی سویه های مختلف اشریشیاکلی ازجمله سویه-O157: H7می باشد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطفی، ماندانا، ممتاز، حسن، و تاج بخش، الهه. (1399). دسته بندی ژنتیکی ایزوله های اشریشیاکلی O157: H7جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(4 )، 47-58. SID. https://sid.ir/paper/390593/fa

    Vancouver: کپی

    لطفی ماندانا، ممتاز حسن، تاج بخش الهه. دسته بندی ژنتیکی ایزوله های اشریشیاکلی O157: H7جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(4 ):47-58. Available from: https://sid.ir/paper/390593/fa

    IEEE: کپی

    ماندانا لطفی، حسن ممتاز، و الهه تاج بخش، “دسته بندی ژنتیکی ایزوله های اشریشیاکلی O157: H7جدا شده از گوشت خام دام و طیور با روش RAPD-PCR،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 4 ، pp. 47–58، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390593/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button