Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

339
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتو فرابنفش و نوع بسته بندی بر محتوای آنتوسیانین، فعالیت آنتی اکسیدانی و فراوانی آلودگی میکروبی انار رقم ملس ساوه طی نگهداری در انبار سرد

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 159

چکیده

 محتوای آنتوسیانین, فعالیت آنتی اکسیدانی و تعداد پرگنه های قارچ و باکتری در آب میوه و هم چنین کیفیت ظاهری میوه انار رقم ملس ساوه تحت چهار تیمار بسته بندی شامل قرار دادن میوه ها در جعبه های چوبی دارای شکاف و بدون شکاف با استفاده از پوشش پلی اتیلن و بدون آن و سه تیمار پرتو فرابنفش با حداکثر طول موج 254 نانومتر شامل پرتودهی میوه ها به مدت صفر, 5 و 15 دقیقه با شدت 435/1 وات بر مترمربع طی 120 روز انبارداری در دمای 1± 5 درجه سانتی گراد و به فاصله هر یک ماه یک بار اندازه گیری شدند. تیمار بسته بندی و نیز پرتو فرابنفش اثر معنی داری بر محتوای آنتوسیانین آب میوه انار طی انبارداری نداشتند, اما اثر متقابل این دو تیمار در ماه اول بر میزان آنتوسیانین اندازه گیری شده معنی دار شد. میوه های دارای پوشش پلی اتیلن در مقایسه با میوه های بدون پوشش از فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری برخوردار بودند. بیش ترین ظرفیت آنتی اکسیدانی نیز در تیمار 5 دقیقه پرتوتابی به دست آمد. در بین سطوح پرتوتابی, تعداد پرگنه های باکتری و قارچ در میوه های شاهد بیشتر از دو سطح دیگر پرتودهی بود. استفاده از پوشش پلی اتیلن تأثیر قابل توجهی در کاهش آلودگی باکتریایی میوه ها داشت, درحالی که این پوشش باعث افزایش آلودگی قارچی آن ها شد, ولی پرتوتابی میوه ها اثرات منفی پوشش پلی اتیلن در خصوص آلودگی قارچی را شدیداً کاهش داد. به طورکلی پرتو فرابنفش بدون اثرگذاری منفی روی محتوای آنتوسیانین و فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز عطر و طعم میوه انار در کاهش پوسیدگی قارچی آن طی انبارداری مؤثر بود. استفاده از پوشش پلی اتیلن هم چنین منجر به حفظ کیفیت ظاهری میوه انار رقم ملس ساوه در انبار شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اثنی عشری، محمود، فتحی، لیلا، ارشادی، احمد، و ظفری، دوست مراد. (1398). اثر پرتو فرابنفش و نوع بسته بندی بر محتوای آنتوسیانین, فعالیت آنتی اکسیدانی و فراوانی آلودگی میکروبی انار رقم ملس ساوه طی نگهداری در انبار سرد. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 19(1 )، 143-159. SID. https://sid.ir/paper/390877/fa

    Vancouver: کپی

    اثنی عشری محمود، فتحی لیلا، ارشادی احمد، ظفری دوست مراد. اثر پرتو فرابنفش و نوع بسته بندی بر محتوای آنتوسیانین, فعالیت آنتی اکسیدانی و فراوانی آلودگی میکروبی انار رقم ملس ساوه طی نگهداری در انبار سرد. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1398؛19(1 ):143-159. Available from: https://sid.ir/paper/390877/fa

    IEEE: کپی

    محمود اثنی عشری، لیلا فتحی، احمد ارشادی، و دوست مراد ظفری، “اثر پرتو فرابنفش و نوع بسته بندی بر محتوای آنتوسیانین, فعالیت آنتی اکسیدانی و فراوانی آلودگی میکروبی انار رقم ملس ساوه طی نگهداری در انبار سرد،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 19، no. 1 ، pp. 143–159، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390877/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا