مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,328
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف گونه های آبزی خوراکی، ماهی حلوای سیاه (Parastromateus niger)، میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus)، میگوی پا سفید (Lithopenaeus vannamei) و خرچنگ دراز (Astacus leptodactylus)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 70

چکیده

 در بین آلاینده هایی که وارد اکوسیستم های آبی می-شوند, فلزات سنگین به علت اثرات سمی و ایجاد تجمع زیستی از خطرناک ترین آلاینده ها محسوب می-شوند. این آلاینده ها قادرند مسمویت های مزمن و بعضا حاد خطرناکی را در انسان ایجاد نمایند. جیوه یکی از سمی ترین فلزات سنگین است که می تواند در طول زنجیره ی غذایی افزایش یافته و در نهایت وارد بدن انسان شود. در این مطالعه به اندازه-گیری غلظت جیوه در چهار گونه ی آبزی به نام های ماهی حلوا سیاه (Parastromateus niger), میگوی پاسفید (Lithopenaeus vannamei), میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus) و خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus Leptodactylus) پرداخته شد و ریسک مصرف هر یک از این خوراک های دریایی ارزیابی شد. نمونه ها از بازار تهران تهیه شد و از روش هضم تر جهت آماده سازی نمونه های عضله استفاده گشت. غلظت جیوه ی موجود در هر نمونه از طریق تکنیک بخار سرد و دستگاه جذب اتمی تعیین گردید. میانگین غلظت جیوه در عضله ی گونه ها به ترتیب 0.33, 0.323, 0.346 و 0.113 میکروگرم بر گرم وزن تر محاسبه شد که در حدود مقادیر استانداردهای اعلام شده توسط سازمان های جهانی نظیر WHO, FAO و FDA بود. شاخص HQ برای همه ی گونه ها کمتر از 1 به دست آمد. بنابراین مصرف این غذاهای دریایی خطر جدی برای سلامت مصرف کنندگان از نظر میزان جیوه محسوب نمی شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

احمدی کردستانی، زهره، حمیدیان، امیرحسین، حسینی، سیدولی، و اشرفی، سهراب. (1392). ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف گونه های آبزی خوراکی, ماهی حلوای سیاه (Parastromateus niger), میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus), میگوی پا سفید (Lithopenaeus vannamei) و خرچنگ دراز (Astacus leptodactylus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 5(17)، 63-70. SID. https://sid.ir/paper/391165/fa

Vancouver: کپی

احمدی کردستانی زهره، حمیدیان امیرحسین، حسینی سیدولی، اشرفی سهراب. ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف گونه های آبزی خوراکی, ماهی حلوای سیاه (Parastromateus niger), میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus), میگوی پا سفید (Lithopenaeus vannamei) و خرچنگ دراز (Astacus leptodactylus). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1392؛5(17):63-70. Available from: https://sid.ir/paper/391165/fa

IEEE: کپی

زهره احمدی کردستانی، امیرحسین حمیدیان، سیدولی حسینی، و سهراب اشرفی، “ارزیابی ریسک جیوه ناشی از مصرف گونه های آبزی خوراکی, ماهی حلوای سیاه (Parastromateus niger), میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus), میگوی پا سفید (Lithopenaeus vannamei) و خرچنگ دراز (Astacus leptodactylus)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 5، no. 17، pp. 63–70، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391165/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا