مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر نمک (NaCl) بر روی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی رشد گیاه انجیر ترش (Carpobrotus edulis) در کشت مایع و خاک

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 41

کلیدواژه

انجیر ترش (Carpobrotus edulis)Q3

چکیده

 انجیر ترش (Carpobrotus edulis) از تیره همیشه بهار انجیری (Aizoaceae) پوشش سبز متراکمی را به وجود می آورد که کاملا سطح زمین را می پوشاند. این گیاه در جاهایی که مستقیما در معرض امواج باد و انتشار نمک است, رشد می کند. از کشت انجیر ترش در نواحی ساحلی برای جلوگیری از فرسودگی خاک در خاک های ماسه ای و شور استفاده می شود. هدف از این مطالعه, مقایسه پاسخ های ریختی و فیزیولوژی انجیر ترش به آب شور در دو محیط کشت مایع و خاک می باشد. در این پژوهش, قلمه های انجیر ترش در محیط MS پایه با مقادیر 0-28 گرم در لیتر نمک (NaCl) کشت شدند. بعد از 60 روز, قلمه های تیمارهای بیشتر از 12 گرم در لیتر نمک از بین رفتند و اثرات نمک بر روی فیزیولوژی و بیوشیمی سایر قلمه های تیمار شده شامل تشکیل ریشه, رشد قلمه, محتوای آب, وزن خشک, مواد معدنی و مواد آلی, محتوای سدیم و کلروفیل و پروتئین کل بود, مطالعه شد. تیمار با نمک (4گرم در لیتر) محرک تشکیل ریشه و میزان ظرفیت ذخیره نمک, با افزایش نمک افزایش داشته و با سایر مواد معدنی در حال تعادل و وابسته به مکانیزم های بردباری گیاه بودند. در کشت گیاه انجیر ترش در خاک, بردباری این گیاه تا 50 گرم در لیتر NaCl افزایش داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دلنوازهاشملویان، بابک، عطایی عظیمی، عذرا، و نصیری سمنانی، شهرزاد. (1389). مقایسه اثر نمک (NaCl) بر روی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی رشد گیاه انجیر ترش (Carpobrotus edulis) در کشت مایع و خاک. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 4(1 (پیاپی 12))، 33-41. SID. https://sid.ir/paper/391873/fa

    Vancouver: کپی

    دلنوازهاشملویان بابک، عطایی عظیمی عذرا، نصیری سمنانی شهرزاد. مقایسه اثر نمک (NaCl) بر روی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی رشد گیاه انجیر ترش (Carpobrotus edulis) در کشت مایع و خاک. فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1389؛4(1 (پیاپی 12)):33-41. Available from: https://sid.ir/paper/391873/fa

    IEEE: کپی

    بابک دلنوازهاشملویان، عذرا عطایی عظیمی، و شهرزاد نصیری سمنانی، “مقایسه اثر نمک (NaCl) بر روی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی رشد گیاه انجیر ترش (Carpobrotus edulis) در کشت مایع و خاک،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 4، no. 1 (پیاپی 12)، pp. 33–41، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391873/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button