مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

465
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی پیشنهادی کشت ارگانیک محصول برنج در مناطق روستایی استان های گیلان و مازندران

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 386

چکیده

کشاورزی ارگانیک یکی از مهم ترین نظام های کشاورزی جایگزین برای تولید مواد غذایی سالم و بدون استفاده از مواد شیمیایی است. در ایران طی دهه گذشته به طور پراکنده برخی محصولات به صورت ارگانیک کشت شده است؛ از جمله در استان های گیلان و مازندران در سال های اخیر کشت ارگانیک محصول برنج رواج یافته است. هدف اصلی این پژوهش بررسی وضعیت کشت ارگانیک محصول برنج در استان های گیلان و مازندران و طراحی الگوی مناسب برای توسعه کشت ارگانیک این محصول است. روش تحقیق در این پژوهش به صورت پیمایشی و کمی بوده و داده ها با استفاده از ابزار پرسش نامه جمع آوری شده است. برای تجزیه و تحلیل آماری داده های پژوهش از نرم افزار SPSS و آزمون های تحلیل همبستگی و رگرسیون گام به گام استفاده شده است. نمونه آماری این پژوهش, شامل 211 نفر بود که از بین شالیکاران ارگانیگ و کشاورزانی که در حال آموزش بودند و تمایل خود را برای اجرای این کشت اعلام کردند با روش نمونه گیری طبقه ای تناسبی انتخاب شدند. یافته های این مطالعه نشان می دهد از بین عوامل راهبردی, عامل اقتصادی بیشترین تاثیر را در پذیرش کشت ارگانیک داشته و مهم ترین موانع پذیرش کشت ارگانیک, حمایت مالی ناکافی دولت از کشاورزان و پرهزینه بودن کنترل علف های هرز و آفات در مزارع است. بر اساس نتایج این پژوهش, مناسب ترین الگو برای توسعه کشت ارگانیک محصول برنج, الگوی جامعه محور مبتنی بر نهادسازی با هدف توجه به کشاورزان خرده پا از طریق استفاده از رهیافت های مشارکتی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، سیدحسن، پورطاهری، مهدی، و رکن الدین افتخاری، عبدالرضا. (1396). الگوی پیشنهادی کشت ارگانیک محصول برنج در مناطق روستایی استان های گیلان و مازندران. پژوهش های روستایی، 8(3 )، 375-386. SID. https://sid.ir/paper/391913/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سیدحسن، پورطاهری مهدی، رکن الدین افتخاری عبدالرضا. الگوی پیشنهادی کشت ارگانیک محصول برنج در مناطق روستایی استان های گیلان و مازندران. پژوهش های روستایی[Internet]. 1396؛8(3 ):375-386. Available from: https://sid.ir/paper/391913/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسن رضوی، مهدی پورطاهری، و عبدالرضا رکن الدین افتخاری، “الگوی پیشنهادی کشت ارگانیک محصول برنج در مناطق روستایی استان های گیلان و مازندران،” پژوهش های روستایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 375–386، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391913/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button