مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اثرات ماکروسکوپیک کیوی بر التیام زخم در مدل حیوانی موش رت (پیدایش داروی جدید در درمان زخم های مزمن و عمیق)

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: میوه کیوی (Actinidia Deliciosa) در آماده سازی گوشت جهت مصارف آشپزی بکار می رود. این ماده به سرعت و بطور موثری باعث نرم شدن و حتی له شدن گوشت می گردد. مشاهد این اثر و عدم وجود تحقیقات و مطالب منتشر شده در این مورد ما را بر آن داشت تا با انجام این تحقیق در محیط آزمایشگاه بر روی حیوانات از اثر بخشی آن آگاهی یابیم.مواد و روش ها: 35 موش آزمایشگاهی نر در سه گروه آزمایش G1, شاهد G2 و شاهد G3 مورد بررسی قرار گرفتند. تحت بیهوشی عمومی, سوختگی محدود درجه 3 در ناحیه پشت هر سه گروه بصورت یکسان ایجاد شد. گروه آزمایش به وسیله عصاره کیوی و گروه کنترل به وسیله ماده بدون کیوی روزانه پانسمان گردید و بصورت هفتگی زخم ها معاینه و از آنها فتوگرافی تهیه شد. در روز بیستم مطالعه بیوپسی از لبه زخم های گروه های G1 و G2 برداشته شده و تمام موش های در گروه های G1 و G2 به روش استاندارد معدوم گردید. پنج موش در گروه G3 تا پایان جدا شدن Scab نگهداری شدند.یافته ها: در گروه آزمایش, اسکار در تمامی موش ها به طور کامل کنده شده بود, حال آنکه در گروه کنترل فقط دو عدد از موش ها فاقد اسکار بودند و این از لحاظ آماری معنی دار بوده است (P <0.001). میانگین سطح مقطع زخم در گروه آزمایش 212.3869±88.80938 mm2 و در گروه کنترل 388.4749±140.6967 mm2 بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.001). به این ترتیب سطح مقطع زخم در هر دو گروه مورد آزمایش بطور معنی داری نسبت به گروه کنترل کمتر بود. در گروه G3 پوست زخم ها بین روز های 30 الی 42 بطور خودبخودی از بستر زخم ها جدا شدند, حال آنکه این اتفاق در گروه آزمایش قبل روز بیستم انجام پذیرفت. در بررسی پاتولوژیک تفاوت مهمی در بین دو گروه وجود نداشت (P < 0.05).نتیجه گیری: دبریدمان, ایجاد اپیتلیوم جدید و انقباض زخم در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل سریعتر و بهتر بوده است به دنبال دبریدمان آنزیماتیک سریع, بهبود زخم پیشرفت مناسبی داشته است و هیچ اثری از تخریب بافت سالم وجود نداشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حافظی، فرهاد، علمی راد، حمید، و پدرام، میرسپاس. (1388). تعیین اثرات ماکروسکوپیک کیوی بر التیام زخم در مدل حیوانی موش رت (پیدایش داروی جدید در درمان زخم های مزمن و عمیق). نشریه جراحی ایران، 17(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/394708/fa

    Vancouver: کپی

    حافظی فرهاد، علمی راد حمید، پدرام میرسپاس. تعیین اثرات ماکروسکوپیک کیوی بر التیام زخم در مدل حیوانی موش رت (پیدایش داروی جدید در درمان زخم های مزمن و عمیق). نشریه جراحی ایران[Internet]. 1388؛17(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/394708/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد حافظی، حمید علمی راد، و میرسپاس پدرام، “تعیین اثرات ماکروسکوپیک کیوی بر التیام زخم در مدل حیوانی موش رت (پیدایش داروی جدید در درمان زخم های مزمن و عمیق)،” نشریه جراحی ایران، vol. 17، no. 1، pp. 0–0، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button