مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

299
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 120

چکیده

 مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر افزودن اسید لینولئیک مزدوج (CLA) به جیره غذایی در سطوح مختلف لسیتین جیره غذایی بر برخی شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان صورت گرفت. تعداد 600 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 10± 100 گرم در 10 تیمار آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم و به مدت 70 روز با جیره غذایی مختلف پرورش یافتند. تیمارهای آزمایشی, تلفیقی از سطوح مختلف لسیتین (2, 3 و 4 درصد) و CLA (1, 2 و 3 درصد) شامل 9 گروه آزمایشی و یک گروه شاهد (بدون افزودن مقادیر اضافی لسیتین و CLA) بود. در پایان دوره, شاخص های ایمنی شامل فعالیت لیزوزیم, مسیر فرعی کمپلمان, آنتی بادی کل سرم, تکثیر لنفوسیت و قدرت بیگانه خواری سلول های نوتروفیل (آزمایش برداشت NR) مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت لیزوزیم, مسیر فرعی کمپلمان و آنتی بادی کل سرم در سطح 4 درصد لسیتین, تحت تاثیر سطوح مختلف CLA جیره غذایی قرار گرفتند و بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم در سطح 1 و مسیر فرعی کمپلمان و آنتی بادی کل در سطح 2 درصد CLA مشاهده شد (05/0>P). شاخص تکثیر لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی حاوی حداقل 3 درصد لسیتین و 2 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P) و شاخص فاگوسیتوز در تیمار تغذیه شده با جیره غذایی دارای حداقل 2 درصد لسیتین و 1 درصد CLA بیشترین مقدار بود (05/0>P). در کل, افزودن حداقل 1 درصد CLA به همراه 3 درصد لسیتین به عنوان مکمل غذایی, می تواند سبب بهبود شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاتحی، دریا، سروی مغانلو، کوروش، آق، ناصر، ابطحی، سیدمیثم، و ایمانی، احمد. (1397). اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 6(4 )، 103-120. SID. https://sid.ir/paper/394940/fa

    Vancouver: کپی

    فاتحی دریا، سروی مغانلو کوروش، آق ناصر، ابطحی سیدمیثم، ایمانی احمد. اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1397؛6(4 ):103-120. Available from: https://sid.ir/paper/394940/fa

    IEEE: کپی

    دریا فاتحی، کوروش سروی مغانلو، ناصر آق، سیدمیثم ابطحی، و احمد ایمانی، “اثر لسیتین و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) جیره غذایی بر برخی شاخص های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 6، no. 4 ، pp. 103–120، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394940/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button