مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت ذرات PM2. 5 منتشره از فرآیند پخت و پز و ارزیابی ریسک سرطان در شاغلین فروشگاه های تهیه غذای آماده شهر ساری

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 132

چکیده

 مقدمه: یکی از آلاینده های مضر در محیط های داخلی, ذرات معلق در هوا هستند که در این بین ذرات با قطر کوچک تر از 5/2 میکرون بسیار خطرناک بوده و منجر به بیماری های ریوی و سرطان می گردد. در مطالعه حاضر به بررسی غلظت ذرات PM2. 5 در هوای فروشگاه های تهیه غذای آماده و محاسبه ریسک سرطان زایی این ذرات در کارگران مواجهه یافته پرداخته شد. روش کار: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تمامی 132 فروشگاه تهیه غذای آماده شهرساری وارد مطالعه شدند. اندازه گیری ذرات PM2. 5 در هوا توسط دستگاه کالیبره شده قرائت مستقیم GRIMM-monitor صورت گرفت. داده های به دست آمده توسط نرم افزاهای SPSS16 و Prism6 با استفاده از آزمون های تی, هم بستگی پیرسون و آمار توصیفی آنالیز شد. نهایتا ریسک سرطان زایی ذرات برای کارگران مواجهه یافته با استفاده از روابط توصیه شده در روش EPA محاسبه گردید. یافته ها: میانگین غلظت ذرات PM2. 5 در داخل فروشگاه ها (µ g/m3 5/308) به طور معنی داری بیش تر از غلظت آن در هوای بیرون (98µ g/m3/121) بود. بیش ترین هم بستگی میان غلظت ذرات داخل با استعمال سیگار (366/0) و تهویه موضعی (384/0-) به دست آمد. غلظت ذرات معلق در داخل و خارج فروشگاه ها به ترتیب 8/8 و 3/4 برابر حد مجاز EPA بود. ریسک سرطان زایی در نبود پخت و پز برابر 6/5 در 100هزار نفر بوده و در هنگام پخت و پز این ریسک 5/3 برابر افزایش یافته و به 97/1 در 10 هزار نفر رسیده است. نتیجه گیری: موثرترین منبع در افزایش غلطت ذرات در هوای فروشگاه ها, ذرات منتشره از فرآیند پخت و پز می باشد. تراکم ذرات PM2. 5 در داخل و خارج فروشگاه ها بسیار بالاتر از حد مجاز EPA است. هم چنین ریسک سرطان برای کارکنان غیرقابل قبول می باشد که نیازمند راه کارهای اساسی برای کنترل آلودگی در منبع تولید آن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوادی، اسماعیل، یزدانی چراتی، جمشید، و محمدیان، محمود. (1398). بررسی غلظت ذرات PM2. 5 منتشره از فرآیند پخت و پز و ارزیابی ریسک سرطان در شاغلین فروشگاه های تهیه غذای آماده شهر ساری. بهداشت و ایمنی کار، 9(2)، 121-132. SID. https://sid.ir/paper/395505/fa

    Vancouver: کپی

    جوادی اسماعیل، یزدانی چراتی جمشید، محمدیان محمود. بررسی غلظت ذرات PM2. 5 منتشره از فرآیند پخت و پز و ارزیابی ریسک سرطان در شاغلین فروشگاه های تهیه غذای آماده شهر ساری. بهداشت و ایمنی کار[Internet]. 1398؛9(2):121-132. Available from: https://sid.ir/paper/395505/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل جوادی، جمشید یزدانی چراتی، و محمود محمدیان، “بررسی غلظت ذرات PM2. 5 منتشره از فرآیند پخت و پز و ارزیابی ریسک سرطان در شاغلین فروشگاه های تهیه غذای آماده شهر ساری،” بهداشت و ایمنی کار، vol. 9، no. 2، pp. 121–132، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395505/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button