مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تجربی و ارزیابی خواص مکانیکی کامپوزیت های منفرد و مرکب نانومقیاس (PCL/PU) ساخته شده به روش های الکتروریسی هم زمان و الکتروریسی آمیخته

صفحات

 صفحه شروع 1632 | صفحه پایان 1645

چکیده

 زمینه و هدف: ماتریکس خارج سلولی(ECM) به عنوان ساختار تشکیل دهنده ی بافت های بدن, جایگاهی جهت نگهداری سلول ها و ساختاری سه بعدی از نانوالیاف پروتئینی و پلی ساکاریدی با قطر 500-50 نانومتر دارد. الکتروریسی روشی است که اجازه تولید نانوالیاف در این محدوده را می دهد. مواد و روش ها: پلی کاپرولاکتان, پلی یورتان و حلال های کلروفرم, اتانول, تتراهیدرو فوران و دی متیل فرمامید و 1, 1, 1, 3, 3, 3 هگزا فلورو 2 پروپانول مورداستفاده قرار گرفتند. ساختارهای منفرد PCL و PU و ساختار کامپوزیتی (50: 50)PCL/PU با استفاده از روش الکتروریسی هم زمان و آمیخته طراحی شدند. ساختار و مرفولوژی در ساختارهای منفرد و کامپوزیت توسط آنالیزهای SEM, FTIR و خواص مکانیکی توسط انجام تست کشش (حداکثر تحمل نیرو, تنش, کرنش و مدول یانگ) موردبررسی قرار گرفت. نتایج: ساختارهای منفرد و کامپوزیتی بر اساس روش ساخت, مورفولوژی و خواص مکانیکی مطلوبی جهت کاربردهای مهندسی بافت دارند. محدوده تغییرات میانگین قطر الیاف و مدول یانگ در ساختارهای طراحی شده به ترتیب 89 ± 228 تا 95 ± 470 نانومتر و 39/0 ± 20/1 تا 54/0 ± 03/8 مگاپاسکال است. ساختارهای کامپوزیتی ساخته شده به روش الکتروریسی هم زمان و آمیخته به ترتیب کمترین میانگین قطر الیاف nm 89 ± 228 و بیشترین استحکام MPa 54/0 ± 03/8 را دارا می باشند. نتیجه گیری: ساختارهای کامپوزیتی های طراحی شده ازنظر ساختار, مورفولوژی و خواص مکانیکی مناسب می توانند به عنوان جایگزین مصنوعی مورداستفاده قرار گیرند. ساختار های کامپوزیتی طراحی شده به روش الکتروریسی آمیخته به دلیل عدم حرکت آزادانه نانوالیاف پلی یورتان و ایجاد انقباض ذاتی در ساختار کامپوزیت میزان استحکام بیشتری را نسبت به ساختارهای دیگر نشان می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جیرفتی، نفیسه، محبی کلهری، داوود، حاجی زاده، افرا، کاظم زاده، غلامحسین، و طاهری، رضا. (1398). مطالعه تجربی و ارزیابی خواص مکانیکی کامپوزیت های منفرد و مرکب نانومقیاس (PCL/PU) ساخته شده به روش های الکتروریسی هم زمان و الکتروریسی آمیخته. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 9(3 )، 1632-1645. SID. https://sid.ir/paper/395646/fa

    Vancouver: کپی

    جیرفتی نفیسه، محبی کلهری داوود، حاجی زاده افرا، کاظم زاده غلامحسین، طاهری رضا. مطالعه تجربی و ارزیابی خواص مکانیکی کامپوزیت های منفرد و مرکب نانومقیاس (PCL/PU) ساخته شده به روش های الکتروریسی هم زمان و الکتروریسی آمیخته. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1398؛9(3 ):1632-1645. Available from: https://sid.ir/paper/395646/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه جیرفتی، داوود محبی کلهری، افرا حاجی زاده، غلامحسین کاظم زاده، و رضا طاهری، “مطالعه تجربی و ارزیابی خواص مکانیکی کامپوزیت های منفرد و مرکب نانومقیاس (PCL/PU) ساخته شده به روش های الکتروریسی هم زمان و الکتروریسی آمیخته،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 9، no. 3 ، pp. 1632–1645، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395646/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button