مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

576
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست کیوی (Actinidia deliciosa L. ) استخراج شده به دو روش حمام و پروب فراصوت

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 233

چکیده

 گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنولی هستندکه مهمترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد می باشند, که از شیوع بیماری های مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری می کنند. این ترکیبات از پوست کیوی نیز قابل استخراج هستند. پس از تهیه پودر پوست کیوی, عصاره ها به دو روش پروب و حمام فراصوت استخراج شدند. ابتدا میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره ها اندازهگیری و بعد برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های استخراج شده از دو روش دی فنیل پیکریلهیدرازیل (DPPH) و قدرت احیاکنندگی (FRAP) استفاده و با غلظت 1/0 میلی گرم در میلی لیتر آنتی اکسیدان مصنوعی TBHQ مقایسه شد. نتایج نشان داد که میزان فنول و فلاونوئید کل در عصاره استخراج UPAE-KP بیشتر از UBAE-KP است. نتایج آزمون به دام اندازی رادیکال های آزاد DPPH نشان داد که غلظت مهار 50% UPAE-KP و UBAE-KP به ترتیب دارای مقادیر 067/0± 2/0 و 035/0± 28/0 میلی گرم در میلی لیتر است. همچنین در قدرت احیاکنندگی, میزان جذب برای UPAE-KP بیشتر از UBAE-KP بود. عصاره های پوست کیوی استخراج شده با هر دو روش فراصوت, فعالیت آنتی اکسیدانی قابل قبولی را نشان دادند, با این تفاوت که UPAE-KP نسبت به UBAE-KP فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری را داشت. بنابراین, عصاره پوست کیوی میتواند به عنوان منبع مفیدی برای تامین آنتی اکسیدان های طبیعی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیخانی فرادنبه، مهسا، اسماعیل زاده کناری، رضا، و قادری قهفرخی، مریم. (1398). مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست کیوی (Actinidia deliciosa L. ) استخراج شده به دو روش حمام و پروب فراصوت. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(1 (پیاپی 55) )، 223-233. SID. https://sid.ir/paper/395662/fa

    Vancouver: کپی

    علیخانی فرادنبه مهسا، اسماعیل زاده کناری رضا، قادری قهفرخی مریم. مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست کیوی (Actinidia deliciosa L. ) استخراج شده به دو روش حمام و پروب فراصوت. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(1 (پیاپی 55) ):223-233. Available from: https://sid.ir/paper/395662/fa

    IEEE: کپی

    مهسا علیخانی فرادنبه، رضا اسماعیل زاده کناری، و مریم قادری قهفرخی، “مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره پوست کیوی (Actinidia deliciosa L. ) استخراج شده به دو روش حمام و پروب فراصوت،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 1 (پیاپی 55) ، pp. 223–233، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395662/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا