مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

274
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن سطوح مختلف عصاره بره موم بر قابلیت هضم، تولید گاز و فراسنجه های تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 46

چکیده

 مطالعه ای به منظور بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف عصاره های اتانولی, متانولی و اتانولی-متانولی (50: 50) بره موم بر فراسنجه های تولید گاز, قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی و جمعیت پروتوزوآ شکمبه و تولید متان در شرایط آزمایشگاهی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. بره موم از منطقه رامیان جمع آوری و عصاره گیری با اتانول, متانول و مخلوط اتانول و متانول انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد (جیره پایه با نسبت علوفه به کنسانتره 50: 50 (تیمار 1)), تیمارهای 2 تا 5 (تیمار شاهد + سطوح 25, 50, 100, 200 میکرولیتر عصاره اتانولی), تیمارهای 6 تا 9 (تیمار شاهد + سطوح 25, 50, 100, 200 میکرولیتر عصاره متانولی), تیمارهای 10 تا 13 (تیمار شاهد + سطوح 25, 50, 100, 200 میکرولیتر عصاره استخراج شده با مخلوط اتانول و متانول) بودند. بالاترین و پایین ترین مقدار پتانسیل تولید گاز به ترتیب مربوط به تیمارهای دارای سطوح 200 و 25 میکرولیتر عصاره متانولی بره موم بود (05/0>P). تیمار دارای عصاره استخراج شده با مخلوط اتانول و متانول با سطح 200 میکرولیتر بالاترین مقدار انرژی قابل متابولیسم, قابلیت هضم ماده آلی و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت (05/0>P). همچنین در این آزمایش, بین تیمارهای آزمایشی از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0>P). از این نظر, تیمارهای دارای سطوح 25 و 100 میکرولیتر عصاره متانولی و تیمار شاهد به ترتیب دارای بالاترین و پایین ترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی بودند (05/0>P). بیشترین کاهش در جمعیت هولوتریش ها در تیمارهای دارای سطوح 25 و 200 میکرولیتر عصاره اتانولی – متانولی مشاهده شد (05/0>P). تیمارهای دارای عصاره بره موم به طور قابل ملاحظه ای مقدار تولید متان را کاهش دادند. به طور کلی, می توان نتیجه گرفت سطوح مختلف عصاره متانولی بره موم توان تغییر فرآیندهای تخمیر شکمبه ای را دارند, هر چند آزمایش های بیشتری برای دستکاری کردن تخمیر میکروبی شکمبه موردنیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایری، مارال، بیات کوهسار، جواد، قنبری، فرزاد، و قره باش، آشورمحمد. (1397). اثر افزودن سطوح مختلف عصاره بره موم بر قابلیت هضم, تولید گاز و فراسنجه های تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی، 7(4 )، 33-46. SID. https://sid.ir/paper/396370/fa

    Vancouver: کپی

    ایری مارال، بیات کوهسار جواد، قنبری فرزاد، قره باش آشورمحمد. اثر افزودن سطوح مختلف عصاره بره موم بر قابلیت هضم, تولید گاز و فراسنجه های تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1397؛7(4 ):33-46. Available from: https://sid.ir/paper/396370/fa

    IEEE: کپی

    مارال ایری، جواد بیات کوهسار، فرزاد قنبری، و آشورمحمد قره باش، “اثر افزودن سطوح مختلف عصاره بره موم بر قابلیت هضم, تولید گاز و فراسنجه های تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 7، no. 4 ، pp. 33–46، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button