مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

468
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی دانه ذرت بر تولید گاز و فراسنجه های تخمیری در شرایط برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 115

چکیده

 زمینه مطالعاتی: عمل آوری به روش های مختلف می تواند بر فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی تخمیری دانه ذرت تأثیر بگذارد. هدف: این پژوهش به منظور بررسی تأثیر روش های عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی بر فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی تخمیری دانه ذرت در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار شامل: 1) دانه ذرت بدون عمل آوری (شاهد), 2) دانه ذرت فلیک شده با بخار (به مدت 3 تا 5 دقیقه), 3) دانه ذرت فلیک شده+ مخمر (ساکارومایسس سرویزیه) (4 درصد به نسبت 1: 2), 4) دانه ذرت مایکروویو شده (باقدرت850 وات و به مدت 3 دقیقه), 5) دانه ذرت فلیک شده با مایکروویو و 6) دانه ذرت فلیک شده+ مخمر + مایکروویو انجام شد. روش کار: مایع شکمبه از سه رأس گوسفند نژاد دالاق با میانگین وزنی 5/2 ± 45 کیلوگرم قبل از وعده خوراک دهی, صبحگاهی جمع آوری و پس از صاف کردن با بزاق مصنوعی با نسبت 1: 2 مخلوط و در داخل ویال ها ریخته و به مدت 96 ساعت در داخل بن باری قرار داده شد. میزان تولید گاز نمونه ها در ساعات مختلف ثبت و نتایج توسط نرم افزار SAS پردازش گردید. نتایج: نتایج نشان داد که روش های عمل آوری تأثیر معنی داری بر پتانسیل تولید گاز داشتند. در بین عمل آوری ها, روش ترکیبی بیشترین تأثیر را بر قابلیت هضم ماده آلی (10/88 گرم بر کیلوگرم) داشت. تیمار های عمل آوری شده با مایکروویو در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری قابلیت هضم برون تنی ماده خشک و ماده آلی را کاهش دادند. بالاترین مقدار تولید پروتئین میکروبی در تیما ر های عمل آوری شده به ترتیب مربوط به تیمار فلیک+مخمر, فلیک و مایکروویو بود (به ترتیب: 73/171, 23/170 و 11/170 میلی گرم بر گرم ماده خشک). نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد بر اساس داده های حاصل از فراسنجه های تولید گاز تخمینی و قابلیت هضم, عمل آوری با مایکروویو تجزیه شکمبه ای دانه ذرت را کاهش داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، حسین اصغر، فریور، فریبا، بیات کوسار، جواد، و قنبری، فرزاد. (1398). اثر روش های عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی دانه ذرت بر تولید گاز و فراسنجه های تخمیری در شرایط برون تنی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(2 )، 103-115. SID. https://sid.ir/paper/369815/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده حسین اصغر، فریور فریبا، بیات کوسار جواد، قنبری فرزاد. اثر روش های عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی دانه ذرت بر تولید گاز و فراسنجه های تخمیری در شرایط برون تنی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(2 ):103-115. Available from: https://sid.ir/paper/369815/fa

    IEEE: کپی

    حسین اصغر حسین زاده، فریبا فریور، جواد بیات کوسار، و فرزاد قنبری، “اثر روش های عمل آوری فیزیکی و بیولوژیکی دانه ذرت بر تولید گاز و فراسنجه های تخمیری در شرایط برون تنی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 2 ، pp. 103–115، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا