مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فرآوری سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبه ای آن در گوسفند مهربان

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 82

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر فرآوری (جداسازی خاک و افزودن ملاس) بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبه ای سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمه ای (SMCS) در گوسفند مهربان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) SMCS به همراه 5/7 درصد ملاس, 2) SMCS به همراه 15 درصد ملاس, 3) SMCS خاک زدایی شده به همراه 5/7 درصد ملاس و 4) SMCS خاک زدایی شده به همراه 15 درصد ملاس بودند که به روش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شدند. ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تخمیر همه تیمارها بعد از 60 روز تعیین شد. سپس قابلیت هضم درون تنی مواد مغذی و کینتیک تخمیر شکمبه ای سیلاژها به روش آزمون تولید گاز بررسی شد. نتایج نشان داد حذف خاک از SMCS, سبب کاهش درصد پروتئین خام (از 65/7 به 53/6 درصد) و خاکستر خام (از 46/46 به 40/36 درصد) در سیلاژها شد (05/0P<). علاوه بر این, حذف خاک سبب افزایش قابلیت هضم ماده آلی (از 32/45 به 00/49 درصد) و افزودن ملاس نیز سبب افزایش قابلیت هضم NDF (از 31/27 به 23/32 درصد) و ADF (از 95/21 به 05/25 درصد) سیلاژها شد (05/0P<). جداسازی خاک و افزودن ملاس, سبب افزایش پتانسیل تولید گاز (A) (به ترتیب از 73/34 به 18/38 میلی لیتر و از 70/34 به 20/38 میلی لیتر) در سیلاژها شد (05/0P<). همچنین افزودن ملاس, تجزیه پذیری ماده خشک سیلاژها را (از 22/79 به 07/84 درصد) افزایش داد (05/0P<). به طور کلی, جداسازی خاک از کمپوست, سبب کاهش درصد خاکستر و پروتئین خام و افزایش قابلیت هضم ماده آلی و پتانسیل تولید گاز در سیلاژ آن شد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلوندی، سارا، زابلی، خلیل، و ملکی، مصطفی. (1397). اثر فرآوری سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبه ای آن در گوسفند مهربان. تحقیقات تولیدات دامی، 7(2 )، 69-82. SID. https://sid.ir/paper/396448/fa

    Vancouver: کپی

    کلوندی سارا، زابلی خلیل، ملکی مصطفی. اثر فرآوری سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبه ای آن در گوسفند مهربان. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1397؛7(2 ):69-82. Available from: https://sid.ir/paper/396448/fa

    IEEE: کپی

    سارا کلوندی، خلیل زابلی، و مصطفی ملکی، “اثر فرآوری سیلاژ کمپوست باقیمانده از قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم و کینتیک تخمیر شکمبه ای آن در گوسفند مهربان،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 7، no. 2 ، pp. 69–82، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396448/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button