Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

232
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر منابع مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا 3 و 6 بر عملکرد، جوجه درآوری، لیپیدهای خون و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی مسن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 این تحقیق به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا 3 و اُمگا 6 بر عملکرد, درصد جوجه درآوری, لیپیدهای سرم, چربی بطنی و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 (65 هفته) انجام گرفت. آزمایش بر اساس روش اندازه-گیری تکرار شده با 84 قطعه مرغ مادر گوشتی و 28 قطعه خروس, با هفت گروه آزمایشی (با چهار تکرار) و به مدت سه ماه اجرا شد. گروه های آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون پودر چربی), سطح 5/1 و 3% از پودرهای چربی کلسیمی اُمگا 3 حیوانی با منشا ماهی (ω 3F), اُمگا 3 گیاهی با منشا کتان (ω 3L) و اُمگا 6 گیاهی با منشا سویا (ω 6S) بود. نتایج نشان داد بالاترین میانگین کل درصد تخم-گذاری مربوط به گروه های آزمایشی حاوی سطح 5/1% ω 3F (98/61) و ω 3L (25/60) بدون تفاوت معنی دار با یکدیگر بود (05/0>P). در بین گروه های آزمایشی, بیشترین توده تخم مرغ (g/h/d 78/44) از مصرف سطح 5/1% ω 3F حاصل شد (05/0>P). بیشترین غلظت تری گلیسیرید (mg/dL 8/1806), کلسترول (mg/dL 25/206) و لیپوپروتئین با چگالی کم (mg/dL 25/224) سرم خون متعلق به گروه شاهد بود, که تفاوت معنی داری با سایر گروه های آزمایشی داشت (05/0>P). درصد جوجه درآوری تخم مرغ های بارور با مصرف جیره های حاوی پودر چربی به جز سطح 3% ω 6S نسبت به گروه شاهد بهبود یافت (05/0>P). در مجموع با توجه به صفات عملکرد تولیدی, جوجه درآوری و توجیه اقتصادی جیره ها, به نظر می رسد افزودن پودرهای چربی کلسیمی اُمگا 3 در سطح 5/1 % (ω 3F و ω 3L) مقرون به صرفه بوده و می تواند تاثیر مثبتی بر مرغ مادر گوشتی مسن داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ستاری نجف آبادی، فرزانه، محیط، اردشیر، مروج، حسین، درمانی کوهی، حسن، و قوی حسین زاده، نوید. (1399). اثر منابع مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا 3 و 6 بر عملکرد, جوجه درآوری, لیپیدهای خون و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی مسن. تحقیقات تولیدات دامی، 9(3 )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/396978/fa

    Vancouver: کپی

    ستاری نجف آبادی فرزانه، محیط اردشیر، مروج حسین، درمانی کوهی حسن، قوی حسین زاده نوید. اثر منابع مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا 3 و 6 بر عملکرد, جوجه درآوری, لیپیدهای خون و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی مسن. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1399؛9(3 ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/396978/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه ستاری نجف آبادی، اردشیر محیط، حسین مروج، حسن درمانی کوهی، و نوید قوی حسین زاده، “اثر منابع مختلف پودر چربی کلسیمی اُمگا 3 و 6 بر عملکرد, جوجه درآوری, لیپیدهای خون و شمارش فولیکول های تخمدان در مرغ مادر گوشتی مسن،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 9، no. 3 ، pp. 1–15، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396978/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا