مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط استخراج آلژینات سدیم از جلبک قهوه ای ایرانی به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینهمطالعاتی: آلژینیک اسید و آلژینات ها مصارف مهمی در صنایع غذایی, پزشکی, داروسازی, دندانپزشکی و نساجی دارند. هدف: هدف از این پژوهش بهینه سازی شرایط استخراج آلژینات سدیم از دیواره سلولی جلبک قهوه ای ایرانی (Nizimuddinia zanardini)می باشد. روشکار: از آنجائیکه جلبک های قهوه ای دریای جنوب ایران (منطقه چابهار) دارای این پلیمر طبیعی اند, استخراج آلژینات سدیم در سه مرحله و با استفاده از محلول های اسیدی و قلیایی و به دنبال آن رسوب آلژینات سدیم توسط اتانول با استفاده از روش سطح پاسخRSM) ) بهینه سازی شد. برای بهینه سازی شرایط, در مرحله اسیدی تأثیر فاکتور های درجه حرارت استخراج با اسید کلریدریک 2/0 مولار در دامنة ° C 25-60 و زمان استخراج در محدوده 5/0 تا 5/3 ساعت بر متغیر های وابسته شامل درصد بازده استخراج, میزان پلی فنل ها و مقدار پروتئین های آلژینات استخراج شده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و پس از بهینه سازی این فاکتور ها در مرحله قلیایی, درجه حرارت استخراج با کربنات سدیم در بازه ی ° C60-90, زمان استخراج در محدوده 2-4 ساعت و غلظت محلول در محدوده % 2 – 4 (وزنی/حجمی) به عنوان فاکتور های مؤثر بر درصد بازده استخراج, مقدار پلی فنل ها و ویسکوزیته ظاهری آلژینات استخراج شده, مورد مطالعه قرار گرفت و فاکتور ها بهینه سازی شدند. نتایج: در مرحله اسیدی هر دو فاکتور درجه حرارت و زمان بر درصد بازده استخراج و کیفیت صمغ استخراجی (خلوص) تأثیر معنی دار دارند ودر مرحله قلیایی تمامی فاکتور ها بر بازده, کیفیت و ویسکوزیته ظاهری پلیمر استخراجی تأثیر معنی دار دارند. شرایط بهینه استخراج آلژینات سدیم از جلبک قهوه ای (Nizimuddinia zanardini)به صورت زیر معرفی گردید. در مرحله اسیدی درجه حرارت: ° C60, زمان: 3 ساعت و در مرحله قلیایی غلظت: % 3 (وزنی/حجمی), درجه حرارت: ° C60 و زمان: 3 ساعت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابکا خواجوئی، رویا، کرامت، جواد، و همدمی، ناصر. (1398). بهینه سازی شرایط استخراج آلژینات سدیم از جلبک قهوه ای ایرانی به روش سطح پاسخ. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 13-28. SID. https://sid.ir/paper/397186/fa

    Vancouver: کپی

    ابکا خواجوئی رویا، کرامت جواد، همدمی ناصر. بهینه سازی شرایط استخراج آلژینات سدیم از جلبک قهوه ای ایرانی به روش سطح پاسخ. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):13-28. Available from: https://sid.ir/paper/397186/fa

    IEEE: کپی

    رویا ابکا خواجوئی، جواد کرامت، و ناصر همدمی، “بهینه سازی شرایط استخراج آلژینات سدیم از جلبک قهوه ای ایرانی به روش سطح پاسخ،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 13–28، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397186/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button