مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

255
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی استخراج عصاره رنگی دانه آناتو

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 20

چکیده

 امروزه افزودنی های رنگی در طیف گسترده ای از محصولات غذایی به منظور ایجاد ظاهر مطلوب و مورد پسند مصرف کننده مورد استفاده قرار می گیرند. عصاره آناتو یک رنگ طبیعی ایمن برای کاربردهای خوراکی است که می تواند به عنوان جایگزین رنگ های سنتزی بکار رود. همچنین عصاره آناتو دارای ویژگی های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است و کاربرد آن در محصولات غذایی, لزوم استفاده از نگهدارنده های سنتزی را کاهش می دهد. در این پژوهش از طرح مرکب مرکزی بمنظور بررسی تاثیر دما (60-5 درجه سانتی گراد), زمان (10-2 ساعت), نسبت دانه به حلال (20-4 درصد) و مخلوط حلال های کلروفرم و استون (100-0 درصد) بر میزان استخراج رنگ از دانه آناتو و بهینه سازی فرایند استخراج رنگ, استفاده شد. از رویه سطح پاسخ نیز جهت یافتن برآورد بهترین شرایط فرایند با کمترین میزان آزمون استفاده گردید. نتایج آنالیز واریانس نشان داد, فاکتورهای دما و نسبت دانه به حلال بر استخراج رنگ بیشترین اثر را دارند. شرایط عملیاتی بهینه جهت حصول بیشینه مقدار رنگ آناتو در فرآینداستخراج شامل دمای 48 درجه سانتی گراد, زمان 2 ساعت, نسبت دانه به حلال 12.9 و 100 درصد کلروفرم تعیین گردید که در این شرایط راندمان استخراج رنگ آناتو 3.95 درصد و میزان جذب نوری 0.597 یافت شد که میزان مطلوبیت برای هر دو پاسخ 100 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یلمه، محمود، حبیبی نجفی، محمدباقر، فرهوش، رضا، و حسینی، فرشته. (1395). بررسی کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی استخراج عصاره رنگی دانه آناتو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(1)، 12-20. SID. https://sid.ir/paper/143627/fa

    Vancouver: کپی

    یلمه محمود، حبیبی نجفی محمدباقر، فرهوش رضا، حسینی فرشته. بررسی کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی استخراج عصاره رنگی دانه آناتو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(1):12-20. Available from: https://sid.ir/paper/143627/fa

    IEEE: کپی

    محمود یلمه، محمدباقر حبیبی نجفی، رضا فرهوش، و فرشته حسینی، “بررسی کارایی روش سطح پاسخ در بهینه سازی استخراج عصاره رنگی دانه آناتو،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 1، pp. 12–20، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143627/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button