مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

433
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فرآوری حرارتی بر گوارش پذیری و ساختار میکروسکوپی دانه سورگوم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه مطالعاتی: فرآوری حرارتی دانه سورگوم باعث بهبود عملکرد آن در دستگاه گوارش می شود. هدف: این آزمایش به منظور تعیین تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام دانه سورگوم در شکمبه با استفاده از روش کیسه های نایلونی و سپس بررسی تغییرات ایجاد شده در سطح نانو مولکولی نمونه دانه سورگوم انجام گرفت. روش کار: نمونه خوراکی (فرآوری شده و خام) در زمانهای مختلف در شکمبه دو راس گوسفند دارای فیستولای شکمبه ای انکوبه شد. ساختمان نانو مولکولی تیمارها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی و تصاویر تهیه شد. داده ها با استفاده از طرح کاملا تصادفی با نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: فرآوری به روش پرک با بخار باعث افزایش عددی تجزیه پذیری (PD) ماده خشک شد هر چند معنی دار نبود. تجزیه پذیری پروتئین خام در هر سه روش فرآوری (پرک با بخار, تفت دادن و مایکروویو کردن) به طور معنی داری کاهش یافت. نتیجه گیری نهایی: تصاویر گرفته شده با میکروسکوپ الکترونی نشان داد که تعداد و اندازه ی سوراخ ها (با ابعاد نانو) در واحد سطح تیمارها با میزان تجزیه پذیری همبستگی بالایی دارد. تیمار پرک با بخار باعث ژلاتیناسیون بیشتری در گرانول های نشاسته شده است چرا که اندازه ی گرانول ها نسبت به تیمار کنترل و سایر تیمارها افزایش بیشتری داشته است که با نتایج آزمایشات هضمی که میزان تجزیه پذیری بیشتری را برای تیمار پرک با بخار نشان داده اند, مطابقت دارد. فرآوری پرک با بخار ویژگیهای تجزیه پذیری بهتری را نسبت به سایر تیمارها نشان می دهد و مقادیر بیشتری از مواد مغذی را در اختیار میکرو ارگانیسم ها قرار می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اله قلی، لیلا، تقی زاده، اکبر، حسین خانی، علی، پایا، حمید، و مهمان نواز، یوسف. (1399). تاثیر فرآوری حرارتی بر گوارش پذیری و ساختار میکروسکوپی دانه سورگوم. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 30(1 )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/397194/fa

    Vancouver: کپی

    اله قلی لیلا، تقی زاده اکبر، حسین خانی علی، پایا حمید، مهمان نواز یوسف. تاثیر فرآوری حرارتی بر گوارش پذیری و ساختار میکروسکوپی دانه سورگوم. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(1 ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/397194/fa

    IEEE: کپی

    لیلا اله قلی، اکبر تقی زاده، علی حسین خانی، حمید پایا، و یوسف مهمان نواز، “تاثیر فرآوری حرارتی بر گوارش پذیری و ساختار میکروسکوپی دانه سورگوم،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 1 ، pp. 1–15، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا