Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

279
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اسانس مینای نیشابوری: قدرت آنتی اکسیدانی، فنل و فلاونوئید کل و اثر ضدمیکروبی آن بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 198

چکیده

 مقاومت سویه های میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک ها و حفظ ایمنی مواد غذایی از مهم ترین مشکلات جهانی است. لذا هدف از این پژوهش بررسی محتوی فنلی, فلاونوئیدی, آنتی اکسیدانی و قدرت ضدباکتریایی اسانس مینای نیشابوری بود. در این پژوهش میزان ترکیبات فنلی و فلاونئیدی اسانس مینای نیشابوری به ترتیب با استفاده از معرف فولین-سیوکالتو و روش رنگ سنجی آلومینیوم تری کلراید اندازه گیری شد. پتانسیل آنتی اکسیدانی این اسانس گیاهی با روش های DPPH, ABTS و بتاکاروتن-لینولئیک اسید بررسی گردید. از روش های چاهک آگار, دیسک دیفیوژن, حداقل غلظت مهارکنندگی, حداقل غلظت کشندگی جهت بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس علیه تعدادی از باکتری های پاتوژن استفاده شد. بر اساس نتایج میزان فنل تام و فلاونوئید اسانس مینای نیشابوری به ترتیب mg GAE/g 63/55 و mg QE/g 28/62 بود. قدرت آنتی اکسیدانی اسانس با استفاده از روش-های DPPH, ABTS و بتاکاروتن-لینولئیک اسید به ترتیب 39/52, 3/68 و 95/49 بر حسب درصد اندازه گیری شد. بیش ترین و کم-ترین هاله اندازه گیری طی روش دیسک دیفیوژن با قطر 2/16 و 7/9 سانتی متر به باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و انتروباکتر ائروژنز تعلق داشت. حداقل غلظت کشندگی اسانس مینای نیشابوری در تمامی سویه ها بیش تر از حداقل غلظت مهارکنندگی بود. باکتری های گرم منفی مقاومت بیش تری از خود در برابر اسانس نشان دادند. اسانس مینای نیشابوری قدرت ضدباکتریایی و پتانسیل آنتی اکسیدانی مطلوبی داشت. استفاده از این ترکیب گیاهی می تواند موجب مهار و توقف رشد باکتری های بیماری زا شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرنیا، محمدامین، علیزاده بهبهانی، بهروز، برزگر، حسن، و تناور، هادی. (1400). اسانس مینای نیشابوری: قدرت آنتی اکسیدانی, فنل و فلاونوئید کل و اثر ضدمیکروبی آن بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(112 )، 189-198. SID. https://sid.ir/paper/397552/fa

    Vancouver: کپی

    مهرنیا محمدامین، علیزاده بهبهانی بهروز، برزگر حسن، تناور هادی. اسانس مینای نیشابوری: قدرت آنتی اکسیدانی, فنل و فلاونوئید کل و اثر ضدمیکروبی آن بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(112 ):189-198. Available from: https://sid.ir/paper/397552/fa

    IEEE: کپی

    محمدامین مهرنیا، بهروز علیزاده بهبهانی، حسن برزگر، و هادی تناور، “اسانس مینای نیشابوری: قدرت آنتی اکسیدانی, فنل و فلاونوئید کل و اثر ضدمیکروبی آن بر تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 112 ، pp. 189–198، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397552/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا