مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

945
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی اسانس رزماری و برهمکنش آن با آنتی بیوتیکهای رایج درمانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 سابقه و هدف: رزماری از دیرباز به عنوان یکی از عوامل ضدمیکروبی در طب سنتی مورد توجه قرار گرفته است. امروزه بهدلیل افزایش مقاومت سویه های میکروبی نسبت به آنتی بیوتیکها, مشکلات متعددی در علوم پزشکی و داروسازی به وجود آمده است. این پژوهش به منظور تعیین فعالیت ضدمیکروبی اسانس رزماری بر برخی از باکتریهای مهم بیماری زای انسان انجام گرفت. روش کار: پنج سویه باکتریایی بیماریزا شامل باکتریهای اشرشیا کلی, سودوموناس آیروژینوزا و سالمونلا تیفی به عنوان باکتریهای گرم منفی و استافیلوکوکوس اوریوس و لیستریا اینوکوا به عنوان باکتریهای گرم مثبت انتخاب گردید. فعالیت ضدمیکروبی اسانس رزماری بر این سویه ها در شرایط برونتنی با روش های انتشار در آگار به کمک دیسک, انتشار در آگار به کمک چاهک, تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و تعیین حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید. به علاوه, میزان برهمکنش اسانس رزماری با آنتی بیوتیکهای رایج درمانی تعیین شد. یافته ها: نتایج نشان داد قطر هاله بازداری رشد اسانس رزماری به روش انتشار در آگار به کمک دیسک برای باکتریهای استافیلوکوکوس اوریوس, سالمونلا تیفی, لیستریا اینوکوا, اشرشیا کلی و سودوموناس ایروژینوزا به ترتیب 60/14, 30/10, 50/12, 10/12 و 20/12 میلیمتر بود. در هنگام به کارگیری تلفیق اسانس رزماری و آنتی بیوتیک کلرامفنیکل, اثر هم افزایی بر باکتریهای سالمونلا تیفی, لیستریا اینوکوا و سودوموناس ایروژینوزا مشاهده شد, درحالیکه برخالف آن بر باکتریهای اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس اثر آنتاگونیسمی مشاهده گردید. بهعالوه, در حالت ترکیب اسانس رزماری با آنتی بیوتیک جنتامایسین, اثر برهمکنش سینرژیستی بر تمامی باکتریهای مورد بررسی مشاهده شد و قطر هاله عدم رشد به روش انتشار در آگار به کمک دیسک برای باکتریهای استافیلوکوکوس اوریوس, سالمونلا تیفی, لیستریا اینوکوا, اشرشیا کلی و سودوموناس ایروژینوزا به ترتیب 10/20, 60/18, 20/20, 18 و 10/19 میلیمتر تعیین شد. حداقل غلظت مهار کننده رشد اسانس رزماری برای تمامی باکتریهای مورد مطالعه در این تحقیق 50/12 میلیگرم بر میلی لیتر بود. نتیجه گیری: براساس یافته های این پژوهش مشخص گردید که اسانس رزماری دارای فعالیت ضدباکتریایی قابل قبولی در برابر سویه-های بیماریزای مورد بررسی میباشد. بنابراین میتوان از این اسانس به عنوان نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی جهت کنترل رشد میکروارگانیسم های بیماری زا استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی همتی کیخا، محسن، جوینده، حسن، علیزاده بهبهانی، بهروز، و نوشاد، محمد. (1398). اثر ضدمیکروبی اسانس رزماری و برهمکنش آن با آنتی بیوتیکهای رایج درمانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 24(87 )، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/398229/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی همتی کیخا محسن، جوینده حسن، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. اثر ضدمیکروبی اسانس رزماری و برهمکنش آن با آنتی بیوتیکهای رایج درمانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1398؛24(87 ):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/398229/fa

    IEEE: کپی

    محسن ابراهیمی همتی کیخا، حسن جوینده، بهروز علیزاده بهبهانی، و محمد نوشاد، “اثر ضدمیکروبی اسانس رزماری و برهمکنش آن با آنتی بیوتیکهای رایج درمانی بر تعدادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 24، no. 87 ، pp. 25–34، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398229/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button