مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی، صفات لاشه و سطح سرمی کاروتنوئیدها در جوجه های گوشتی چالش یافته با Eimeria spp

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 139

چکیده

 زمینه مطالعاتی: کوکسیدیوز یکی از رایج ترین بیماری ها در صنعت طیور در سرتاسر جهان است که با انتریت شناخته می شود. کوکسیدیوز باعث ایجاد زیان های اقتصادی در طیور جوان می شود, زیرا سبب مرگ ومیر و اسهال می شود. این بیماری غلظت پلاسمایی آرژنین را کاهش می دهد و سیستم آنتی اکسیدانی را سرکوب می کند. هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی, صفات لاشه و سطوح سرمی کاروتونوئیدها در جوجه های چالش یافته با گونه های آیمریا انجام شد. روش کار: تعداد 384 جوجه ی گوشتی نژاد راس از هردو جنس به 8 گروه, با 6 تکرار و 8 پرنده در هر تکرار تقسیم بندی شدند و تا 21 روزگی در شرایط مشابهی پرورش یافتند. در روز 21, جوجه های گوشتی با گونه های آیمریا چالش یافتند. جوجه های گوشتی به دو بخش عفونی و غیر عفونی تقسیم بندی شدند و سطوح (85, 100, 125 و 150%) آرژنین را دریافت کردند. سطوح آنزیم های آنتی اکسیدان, مالون دی آلدهید, نیتریک اکسید, صفات لاشه و سطوح کاروتنوئیدها ارزیابی شدند. نتایج: نتایج نشان داد که چالش با کوکسیدیوز ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را کاهش داد ولی سطح مالون دی آلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروه های غیر عفونی افزایش داد (0. 05P<). افزودن آرژینین به جیره در سطوح 125% و 150% ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را افزایش داد ولی سطح مالون دی آلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروه های غیر عفونی کاهش داد (0. 05P<). نتیجه گیری: در مجموع, کوکسیدیوز ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را کاهش داد و سطح مالون دی آلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروه های غیر عفونی افزایش داد, ولی سطوح بزرگتر آرژینین اثرات منفی عفونت را کاهش داد. در مجموع, می توان بیان نمود که سطوح بزرگتر آرژینین وضعیت آنتی اکسیدانی را در شرایط عفونی بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدی یزدان آبادی، فاطمه، مقدم، غلامعلی، نعمت الهی، احمد، دقیق کیا، حسین، و سریر، هادی. (1398). اثرات سطوح مختلف آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی, صفات لاشه و سطح سرمی کاروتنوئیدها در جوجه های گوشتی چالش یافته با Eimeria spp. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 127-139. SID. https://sid.ir/paper/397745/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدی یزدان آبادی فاطمه، مقدم غلامعلی، نعمت الهی احمد، دقیق کیا حسین، سریر هادی. اثرات سطوح مختلف آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی, صفات لاشه و سطح سرمی کاروتنوئیدها در جوجه های گوشتی چالش یافته با Eimeria spp. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):127-139. Available from: https://sid.ir/paper/397745/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ایزدی یزدان آبادی، غلامعلی مقدم، احمد نعمت الهی، حسین دقیق کیا، و هادی سریر، “اثرات سطوح مختلف آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی, صفات لاشه و سطح سرمی کاروتنوئیدها در جوجه های گوشتی چالش یافته با Eimeria spp،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 127–139، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397745/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button