Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    1-15
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    561
  • دانلود: 

    596
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: مرغ شاخدار یا مرغ مروارید نام رایج از هفت گونه پرندگان گالیناکوس از خانواده نومیدیدا است که گوشت و تخم آنها مقبولیت بالایی دارد. هدف: این پژوهش بهمنظور مقایسه کیفیت داخلی و خارجی، ترکیب شیمیایی و ترکیب اسید چرب زرده ی تخم مرغ مروارید آذربایجان شرقی با تخممرغ انجام شد. روش کار: بدین منظور تعداد 50 عدد تخم سالم بهصورت نمونهگیری تصادفی ساده از ایستگاه تحقیقات مرغ مروارید و تعداد 50 عدد تخممرغ سالم از فروشگاه معتبر خریداری شد. پس از نمونهبرداری تخمها بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و صفات مرتبط با کیفیت تخم بهصورت انفرادی اندازهگیری شد. نتایج: میانگین صفات مرتبط با کیفیت خارجی و داخلی تخم مرغهای مروارید از قبیل وزن تخم، درصد و ضخامت پوسته، شاخص شکل تخم، حجم تخم، درصد زرده، درصد سفیده، واحد هاو، رنگ زرده به ترتیب 736 / 40 گرم، 604 / 15 درصد و 718 / 0 میلیمتر، 801 / 78، 035 / 42 سانتیمتر مکعب، 418 / 31 درصد، 977 / 52 درصد، 030 / 78 و 800 / 8 بود. میانگین این صفات در تخممرغ به ترتیب 371 / 61 گرم، 080 / 9 درصد و 665 / 0 میلیمتر، 852 / 76، 065 / 63 سانتیمتر مکعب، 334 / 31 درصد، 585 / 59 درصد، 075 / 75 و 70 / 4 اندازهگیری شد. میانگین کلسترول نمونههای زرده ی تخم مرغ مروارید و تخممرغ به ترتیب 1605 و 1391 میلیگرم در هر 100 گرم زرده اندازهگیری شد. برای تعیین ترکیب اسیدهای چرب زرده به روش کروماتوگرافی گازی تعداد 5 نمونه مخلوط بهصورت تصادفی انتخاب شد. بیشترین اسیدهای چرب زرده ی تخم مرغ مروارید مربوط به اسید پالمیتیک و اسید اولئیک و اسید لینولئیک بود که مقادیر آنها به ترتیب 27 / 28، 68 / 34، 13 / 20 درصد از کل اسیدهای چرب زرده و در تخممرغ خوراکی به ترتیب 17 / 29، 72 / 27 و 20 / 17 درصد از کل اسیدهای چرب زرده بود. میانگین مجموع اسیدهای چرب اشباع ) SFA ( و غیراشباع با چند پیوند دوگانه ) PUFA ( در زرده ی تخم مرغ مروارید به ترتیب 14 / 38 و 09 / 22 درصد و برای زرده ی تخممرغ 63 / 40 و 26 / 19 درصد اندازهگیری شد. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج این تحقیق، درصد پوسته، ضخامت پوسته، میزان کلسترول و چربی زرده ی، MUFAs، PUFAs و اسیدهای چرب امگا-6 تخم مرغ مروارید در مقایسه با تخممرغ بیشتر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 561

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 596 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    17-33
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    533
  • دانلود: 

    607
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: آنالیز ژنتیکی جمعیت های وحشی برای حفظ تنوع زیستی و افزایش دانش در مورد بقای این گونه ها و یافتن عوامل تهدید کننده و یا کمک کننده در حفظ این جمعیت مهم و ضروری می باشد. هدف: لذا مطالعه حاضر برای شناسایی توده ژنتیکی موجود، بررسی چگونگی روابط، شکل گیری و تنوع ژنتیکی مارال های ایرانی با بهره گیری از اطلاعات توالی ناحیه D-Loop از ژنوم میتوکندریایی انجام شد. روش کار: جهت انجام پژوهش حاضر نمونه های خون، مو یا بافت 78 رأس مارال اخذ و DNA آنها استخراج گردید. ناحیه D-Loop از ژنوم میتوکندریایی با استفاده آغازگرهای اختصاصی با روش PCR تکثیر شده و تمامی محصولات PCR توالی یابی گردید. سپس توالی های مورد نظر با استفاده از نرم افزارهای BioEdit جهت بررسی تنوع نوکلئوتیدی هم تراز شد، با استفاده از نرم افزار Mega، درخت فیلوژنتیکی رسم گردید. توالی های مارال با استفاده از نرم افزار DnaSPآنالیزشد. نتایج: نتایج حاصل منجر به شناسایی جهش هایی گردید که به ایجاد 5 هاپلوتیپ برای ناحیه D-Loop منتهی شد و تنوع هاپلوتیپی، تنوع نوکلئوتیدی و متوسط تفاوت نوکلئوتیدی برای ناحیه D-Loop به ترتیب 218/0، 0007/0 و 491/0 به دست آمد. شاخص های تنوع ژنتیکی نشان داد که شش جمعیت مورد بررسی مارال احتمالا تجربه باتل نک را پشت سر گذاشته است. نتیجه گیری: در پرتو نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل جمعیت ها از این هاپلوتیپ ها، می توان نتیجه گیری کرد که نوسانات اخیر در اندازه جمعیت و وقفه در جریان ژن به دلیل انتقال گوزن های قرمز یک جمعیت به سایر زیستگاه ها در گذشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 533

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 607 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    35-54
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    301
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: برآورد ارزش غذایی تفاله انگور قرمز پرتوتابی شده با مایکروویو. هدف: بررسی اثر پرتو تابی مایکروویو در زمان های مختلف بر ارزش تغذیه ای تفاله ی انگور قرمز در شرایط برون تنی و تکنیک کیسه های نایلونی. روش کار: تفاله انگور قرمز پس از خشک شدن در معرض هوا و دور از تابش آفتاب، با استفاده از دستگاه مایکرویو با قدرت 900 وات در زمان های 2، 4 و 6 دقیقه پرتودهی شد. از سه رأس گوساله نر اخته هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه ای به منظور تجزیه پذیری ماده خشک و همچنین گرفتن مایع شکمبه در آزمون تولیدگاز استفاده شد. نتایج: پرتوتابی سبب افزایش میزان پروتئین خام، ماده خشک، خاکستر و الیاف نامحلول در شوینده خنثی شد. همچنین کاهش معنی داری در مقادیر کل ترکیبات فنولی، تانن کل، تانن متراکم آزاد و پیوند یافته با پروتئین و الیاف مشاهده شد. فعالیت زیستی ترکیبات فنولی در رسوب پروتئین ها، نیز کاهش یافت. پرتوتابی با امواج مایکروویو سبب افزایش میزان تجزیه پذیری ماده خشک تفاله ی انگور قرمز و مقادیر گاز تولیدی در همه ی زمان های انکوباسیون در تیمار4 دقیقه و باعث کاهش تجزیه پذیری ماده خشک در تیمار 6 دقیقه نسبت به گروه شاهد شد. پرتوتابی باعث کاهش تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین خام در همه ی تیمارها نسبت به گروه شاهد شد. پرتوتابی باعث افزایش تولید گاز شد. بیشترین میزان تولید گاز در تیمار 2 دقیقه در زمان 120 ساعت انکوباسیون مشاهده شد که مقدار آن (98/71 در برابر07/55)میلی لیتر به ازاء 500 میلی گرم ماده خشک بود. نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد که پرتوتابی مایکروویو با غیر فعال کردن بخش بزرگی از مواد ضدتغذیه ای تفاله ی انگور قرمز باعث افزایش ارزش تغذیه ای آن می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 301

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    55-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    622
  • دانلود: 

    535
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: استفاده از آنتی اکسیدان ها سبب کاهش آسیب های وارده به سلول اسپرم طی سردسازی می شود. هدف: این پژوهش به منظور افزایش خصوصیات کیفی منی خروس به وسیله عصاره الکلی رزماری طی فرآیند سردسازی و نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس انجام گرفت. روش کار: جمع آوری منی دو بار در هفته در شش نوبت از 10 قطعه خروس بالغ با روش مالش شکمی انجام گرفت. نمونه های منی در هر نوبت، با رقیق کننده سکستون ارزیابی اولیه شد. سپس نمونه ها به 6 قسمت تقسیم و پس از افزودن مقادیر صفر (شاهد)، 15، 25، 35، 45 و 60 میکروگرم در میلی لیتر عصاره الکلی رزماری به هر قسمت، به مدت 72 ساعت در دمای 4 درجه سلسیوس نگه داری شدند. تحرک کل، زنده مانی و سلامت غشای پلاسمایی در زمان های صفر، 24، 48 و 72 ساعت ذخیره سازی بررسی شد. درصد قطعه قطعه شدن DNA در نمونه ها پس از 48 ساعت ذخیره سازی اندازه گیری شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SAS (تکرار در اندازه گیری) در قالب طرح کاملاً تصادفی آنالیز شد. میانگین تیمار ها توسط آزمون دانکن مقایسه شدند. نتایج: اضافه نمودن 35 میکروگرم عصاره رزماری به رقیق کننده منی میزان قطعه قطعه شدن DNA اسپرم ها را کاهش داد (05/0P< ). همچنین، 48 ساعت پس از ذخیره سازی، تحرک ، زنده مانی وسلامت غشای پلاسمایی اسپرم در نمونه هایی که 60 میکروگرم عصاره رزماری به آن ها اضافه شد، پایین تر از گروه شاهد بود ( 05/0P< ). پس از 48 ساعت ذخیره سازی، تحرک، زنده مانی و سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در نمونه هایی حاوی 35 میکروگرم بر میلی لیترعصاره رزماری در رقیق کننده، بالاتر از گروه شاهد بود( 05/0P< ). نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج تحقیق حاضر، برای ذخیره-سازی اسپرم خروس در 4 درجه سلسیوس افزودن 35 میکروگرم عصاره رزماری به رقیق کننده پیشنهاد می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 622

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 535 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    69-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    589
  • دانلود: 

    555
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: حدود 2 هزار نفر از 150 هزار نفر جمعیت شتر ایران در استان گلستان پرورش داده می شوند که هدف عمده نگهداری آنها گوشت و شیر می باشد. میوستاتین یا فاکتور تمایز 8 (GDF8) از خانواده فاکتورهای تمایز رشد بتا (TGF-β )، عامل محدود شدن توده عضلات اسکلتی می باشد، بنابراین جهش در این ژن می تواند باعث نوسانات شدید در تولید گوشت لخم در گونه های دامی گردد. هدف: این تحقیق با هدف بررسی توالی ژن میوستاتین با رویکرد بررسی تعیین روابط تکاملی نوکلئوتیدهای آن و نحوه عمل انتخاب طبیعی بر روی توالی نوکلئوتیدها و در نتیجه توالی اسیدهای آمینه پروتئین میوستاتین شتر ترکمن ایرانی با سایر گونه ها صورت گرفته است. روش کار: در این تحقیق برای اولین بار ژنوم کامل یک نفر شتر ترکمن بر اساس توالی یابی Hiseq 2000 شرکت ایلومینا انجام گرفت. با استفاده از روش Denovo حدود 235978 موارد کانت شده بدست آمد که با استفاده از خوانش منطقه ای، مورد کانت شده مربوط به ژن میوستاتین مشخص گردید. با بررسی هم ترازی توالی کامل ژن، اگزون ها و توالی اسید آمینه ای آن درخت های فیلوژنتیک تهیه گردید. نتایج: مقایسه توالی میوستاتین شتر ترکمن ایرانی و سایر گونه های شتر نشان داد که از لحاظ تکاملی این ژن بین شترهای دوکوهانه و تک کوهانه عربی قرار می گیرد. تفاوتی بین توالی پروتئین در هیچکدام از شترهای مورد بررسی مشاهده نشد که دلیل آن وجود جهش ها در نواحی اینترون ژن و یا مترادف بودن جهش های اتفاق افتاده، می باشد. نتیجه گیری نهایی: در بررسی ژن میوستاتین، علیرغم اینکه بین توالی نوکلئوتید اینترون و اگزون های ژن در این خانواده بین 1 تا 104 نوکلئوتید تفاوت وجود دارد، در توالی اسیدهای آمینة پروتئین این ژن تفاوتی مشاهده نگردید که نشان دهنده حفاظت کامل پروتئین این ژن طی دوره تکاملی می باشد. مقایسه شتر ترکمن ایرانی با سایر گونه ها نشان داد که گونه های شتر در یک گروه و در نزدیکی گونه اسب، انسان، گوسفند و بز قرار می گیرند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 589

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 555 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    89-101
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    506
  • دانلود: 

    578
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: افزایش تراکم موجب بروز تنش در گله می شود و اسید آمینه ترئونین ممکن است با بهبود عملکرد و تأثیر بر شرایط دستگاه گوارش موجب کاهش اثرات تنش شود. هدف: به منظور بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف اسید آمینه ترئونین بر عملکرد، کیفیت لاشه و ریخت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی در شرایط تنش پرورش متراکم این آزمایش با استفاده از 495 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس-308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار انجام شد. روش کار: تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1-شاهد (10 قطعه جوجه در هر مترمربع) دریافت کننده جیره پایه بر اساس ذرت و کنجاله سویا، 2-پرورش متراکم (15 قطعه در هر مترمربع) دریافت کننده جیره پایه، 3) پرورش متراکم دریافت کننده جیره حاوی 10 درصد اسید آمینه ترئونین (110 درصد نیاز سویه راس-308) و 4) پرورش متراکم دریافت کننده جیره حاوی 20 درصد اسید آمینه ترئونین (120 درصد نیاز سویه راس-308). عملکرد، یکنواختی گله و شکل توزیع داده ها، میزان تلفات، شاخص تولید اروپایی، اجزاء لاشه، چربی و پروتئین ران و سینه و ریخت شناسی ژئوژنوم اندازه گیری شد. نتایج: اعمال تراکم موجب کاهش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک نسبت به گروه شاهد شد (01/0 >P ). اعمال تراکم منجر به کاهش درصد جوجه های سنگین وزن در هر پن شد و چولگی منحنی توزیع جوجه ها در داخل هر تیمار منفی بود و بیشتر جوجه ها در محدوده وزنی کمتر از میانگین بودند. درصد تلفات، درصد ران و سینه و ریخت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0 >P ). افزودن 10 درصد مکمل ترئونین سبب افزایش شاخص تولید اروپایی، بازده لاشه و پروتئین سینه شد (05/0 >P ). نتیجه گیری نهایی: اعمال تراکم موجب کاهش عملکرد رشد جوجه های گوشتی شد و مکمل ترئونین نیز قادر به جبران کاهش عملکرد رشد جوجه های گوشتی تحت تنش تراکم نبود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 506

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 578 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    103-114
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    594
  • دانلود: 

    547
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: اهمیت شیر و فرآورده های لبنی در تغذیه و سلامت افراد جامعه موجب شده است که تولید و مصرف این محصولات همواره مورد توجه سیاست گذاران قرار بگیرد. بروز نارسایی های متعدد در بازار شیر هر ساله نابسامانی هایی را در تولید و مصرف آن در مناطق مختلف کشور بوجود می آورد. در این وضعیت هرگونه سیاست گذاری و برنامه ریزی مناسب جهت ساماندهی بازار شیر مستلزم شناخت ماهیت بازار شیر و فرآورده های آن می باشد. هدف: بدین منظور در مطالعه حاضر سعی شده است ماهیت بازار شیر و درجه تمرکز آن در استان آذربایجان شرقی که از جمله بزرگترین استان های تولید کننده شیر و محصولات لبنی در کشور محسوب می شود، بررسی گردد. روش کار: برای اندازه گیری درجه تمرکز بازار شیر از شاخص های نسبت های تمرکز، هرفیندال، هانا-کی، آنتروپی مرتبه اول شانن و انحراف معیار لگاریتمی بهره گرفته شده است. آمار و اطلاعات مورد نیاز در تحقیق حاضر از سازمان ها و موسسات مربوطه مانند سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، شرکت پشتیبانی امور دام کشور، بانک مرکزی، مرکز آمار و شرکت سهامی صنایع شیر ایران جمع آوری گردید. نتایج: . نتایج نشان دادند که ساختار بازار شیر استان آذربایجان شرقی در سطح دامداری ها در سال های 1389 و 1393 حالت انحصار چند جانبه بوده و به مرور زمان قدرت انحصاری بازار تولید شیر بیشتر شده است. همچنین ساختار بازار شیر در سطح کارخانجات لبنی از حالت رقابت انحصاری در سال 1389 به سمت انحصار چند جانبه در سال 1393 تغییر یافته است. کاهش تعداد دامداریهای فعال و تعطیلی برخی کارخانجات لبنی از علل مهم افزایش تمرکز در بازار شیر استان آذربایجان شرقی می باشند. نتیجه گیری نهایی: اتخاذ سیاست های مناسب جهت کنترل و تثبیت قیمت نهاده های خوراک دام از طرق مختلف مانند سرمایه گذاری در واحد های تولیدکننده خوراک دام در داخل کشور (به جای واردات) و گسترش فرهنگ مصرف شیر از اقداماتی هستند که به پویایی بیشتر بازار شیر در استان آذربایجان شرقی کمک می نمایند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 594

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 547 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    115-126
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1404
  • دانلود: 

    627
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: روش های کلوآک برد و 24 ساعته جزو کاربردی ترین روش های پرورش ملکه می باشند که در ایران تا حدودی پرورش دهندگان ملکه با آنها آشنا هستند. هدف: در این بررسی تلاش شد کاربرد دو روش عملی پرورش ملکه به منظور تولید ژله رویال و تاثیر نوع روش بر درصد پذیرش لارو و مقدار ژله رویال تولیدی از هر کندو بررسی و مقایسه شود. روش کار: محل اجرا استان آذربایجان شرقی و زمان آن سال 1395 بود. 30 کلنی زنبورعسل دارای ملکه خواهری یکساله و محتویات یکسان به سه گروه بطور تصادفی تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×2 با طرح پایه کاملا تصادفی با دو فاکتور روش کار و زمان اندازه گیری انجام شد. 10 کلنی به روش 24 ساعته، 10 کلنی به روش کلوآک برد سازماندهی و 10 کلنی به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. تعداد 45 سلول پیوندی در هر کندو گذاشته شد. آزمایش در سه ماه متوالی اردیبهشت، خرداد و تیر تکرار شد. برداشت ژله رویال روز سوم پیوند انجام شد. کلنی های شاهد به منظور محاسبه هزینه فایده در نظر گرفته شد. نتایج: نتایج آنالیز داده ها نشان داد پایین ترین درصد پذیرش در تیرماه و بالاترین آن در خرداد ماه اتفاق می افتد (05/0>P). بیشترین مقدار ژله رویال از هر کندو در اردیبهشت ماه و کمترین آن در تیر ماه بود (05/0>P). مقدار ژله رویال به دست آمده از هر سلول در روش کلوآک برد (66/262 میلی گرم) بیشتر از روش 24 ساعته (87/236 میلی گرم) بود(05/0>P). با در نظر گرفتن قیمت هر کیلوگرم عسل و ژله به ترتیب 200 و 50000 هزار ریال، مبلغ 5/919 هزار ریال درآمد اضافی از هر کندو به دست می آید. نتیجه گیری نهایی: نتایج حاصل نشان داد که اجرای هر کدام از این روشها با توجه به قدرت کلنی ها و شرایط زنبورستان درآمد حاصل از کندوها را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1404

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 627 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    29
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    127-139
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    265
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: کوکسیدیوز یکی از رایج ترین بیماری ها در صنعت طیور در سرتاسر جهان است که با انتریت شناخته می شود. کوکسیدیوز باعث ایجاد زیان های اقتصادی در طیور جوان می شود، زیرا سبب مرگ ومیر و اسهال می شود. این بیماری غلظت پلاسمایی آرژنین را کاهش می دهد و سیستم آنتی اکسیدانی را سرکوب می کند. هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی، صفات لاشه و سطوح سرمی کاروتونوئیدها در جوجه های چالش یافته با گونه های آیمریا انجام شد. روش کار: تعداد 384 جوجه ی گوشتی نژاد راس از هردو جنس به 8 گروه، با 6 تکرار و 8 پرنده در هر تکرار تقسیم بندی شدند و تا 21 روزگی در شرایط مشابهی پرورش یافتند. در روز 21، جوجه های گوشتی با گونه های آیمریا چالش یافتند. جوجه های گوشتی به دو بخش عفونی و غیر عفونی تقسیم بندی شدند و سطوح (85، 100، 125 و 150%) آرژنین را دریافت کردند. سطوح آنزیم های آنتی اکسیدان، مالون دی آلدهید، نیتریک اکسید، صفات لاشه و سطوح کاروتنوئیدها ارزیابی شدند. نتایج: نتایج نشان داد که چالش با کوکسیدیوز ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را کاهش داد ولی سطح مالون دی آلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروه های غیر عفونی افزایش داد (0. 05P<). افزودن آرژینین به جیره در سطوح 125% و 150% ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را افزایش داد ولی سطح مالون دی آلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروه های غیر عفونی کاهش داد (0. 05P<). نتیجه گیری: در مجموع، کوکسیدیوز ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را کاهش داد و سطح مالون دی آلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروه های غیر عفونی افزایش داد، ولی سطوح بزرگتر آرژینین اثرات منفی عفونت را کاهش داد. در مجموع، می توان بیان نمود که سطوح بزرگتر آرژینین وضعیت آنتی اکسیدانی را در شرایط عفونی بهبود بخشید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 265

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button