مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر دوکوزاهگزایینوییک اسید و ایکوزاپنتایینوییک اسید روغن ماهی بر تکثیر رده سلولی سرطان کولورکتال: گزارش کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 716 | صفحه پایان 720

کلیدواژه

ایکوزاپنتاینوئیک اسید (EPA)Q2
دوکوزاهگزاینوئیک اسید (DHA)Q2

چکیده

 زمینه و هدف: در مراحل پیشرفته سرطان کولورکتال اغلب به درمان های کلاسیک مقاوم است. بنابراین جستجو جهت ارایه روش های درمانی جدید با حداقل عوارض در مدیریت سرطان کولورکتال مورد توجه است. در این زمینه, تاثیر مهارکننده قدرتمند رشد سلولی, ایکوزاپنتینوئیک اسید و دوکوزاهگزاینوئیک اسید روغن ماهی بر ضد سلول های سرطانی نشان داده شده است. در مطالعه حاضر, اثر ضدسرطانی ایکوزاپنتاینوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزاینوییک اسید (DHA) به عنوان اسیدهای چرب غیراشباع در سلول های سرطانی کولورکتال LS174T بررسی گردید.روش بررسی: سلول های سرطانی در محیط کشت RPMI-1640 غنی شده با سرم جنین گاوی در 37 درجه و انکوباتور مرطوب کشت داده شدند. سلول های سرطانی در غلظت های 50, 100 و 150 میکرومول EPA یا DHA به مدت 72-24 ساعت تیمار شدند. پس از تیمار سلولی, پاسخ سلولی به دوزهای به کار رفته در زمان های 72-24 ساعت با روش های زنده مانی سلولی و آزمون MTT ارزیابی شد.یافته ها: در بررسی زنده مانی سلولی نشان داده شد که اسیدهای چرب غیراشباع, تکثیر سلول های تیمارشده را در مقایسه با سلول های تیمارنشده در غلظت 150 میکرومول DHA و EPA به میزان معناداری کاهش می دهند. در این زمینه میزان زنده مانی سلول ها در غلظت 150 میکرومول DHA و EPA به ترتیب %31±%5.1 و %30±%2.6 محاسبه شد. علاوه بر این, تیمار سلول ها با غلظت های افزاینده DHA و EPA, به میزان معناداری, رشد سلولی را به طور وابسته به دوز و زمان کاهش می دهد. پس از 72 ساعت تیمار سلول ها با 150 میکرومول DHA و EPA, میزان رشد سلولی به ترتیب %19±%5.5 و %20±%5 در مقایسه با سلول های کنترل تیمارنشده محاسبه شد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهند که اسیدهای چرب امگا-3 تکثیر سلولی را کاهش می دهند و می توانند دیدگاه های جدیدی در درمان تومورهای بدخیم فراهم کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آهنگر، پریناز، سام، محمدرضا، و نجاتی، وحید. (1392). مقایسه اثر دوکوزاهگزایینوییک اسید و ایکوزاپنتایینوییک اسید روغن ماهی بر تکثیر رده سلولی سرطان کولورکتال: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، 71(12)، 716-720. SID. https://sid.ir/paper/398849/fa

    Vancouver: کپی

    آهنگر پریناز، سام محمدرضا، نجاتی وحید. مقایسه اثر دوکوزاهگزایینوییک اسید و ایکوزاپنتایینوییک اسید روغن ماهی بر تکثیر رده سلولی سرطان کولورکتال: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1392؛71(12):716-720. Available from: https://sid.ir/paper/398849/fa

    IEEE: کپی

    پریناز آهنگر، محمدرضا سام، و وحید نجاتی، “مقایسه اثر دوکوزاهگزایینوییک اسید و ایکوزاپنتایینوییک اسید روغن ماهی بر تکثیر رده سلولی سرطان کولورکتال: گزارش کوتاه،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 71، no. 12، pp. 716–720، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button