مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات رژیم غذایی غنی از روغن زیتون و روغن هیدروژنه بر لیپوپروتیین سرم، پراکسیداسیون چربی و ایجاد آترواسکلروز در خرگوش

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه: بسیاری مطالعات پیشنهاد کرده اند که مصرف روغن هیدروژنه ممکن است خطر بیماری کرونر قلب را افزایش دهد, این در حالی است که مصرف چربی های غنی از MUFA از این نظر خطر کمتری دارد. هدف: مطالعه کنونی اثرات رژیم حاوی %8 روغن زیتون یا روغن هیدروژنه را در 4 گروه خرگوش به مدت 12 هفته (دوره تجربی) مقایسه می کند. مواد و روش ها: نمونه های مورد مطالعه 20 خرگوش نر نژاد Dutch بوده که به چهار گروه (یک گروه پایه و سه گروه تجربی) تقسیم شدند. این گروه ها یکی از انواع رژیم های غذایی پایه, پایه + روغن زیتون, پایه + روغن هیدروژنه و پایه + روغن زیتون + روغن هیدروژنه را به مدت 12 هفته دریافت کرده اند. در ابتدا و پایان دوره پس از خونگیری میانگین کلسترول تام, کلسترول HDL, MDA (مالون دی آلدهید) و ظرفیت آنتی اکسیدانی نمونه ها اندازه گیری شد. در پایان دوره برش بافتی آئورت نیز جهت مطالعه میکروسکوپی و تعیین ضایعه آئورت تهیه شد. نتایج: در شروع دوره تجربی شاخصهای کلسترول – HDL, تری گلیسرید, کلسترول تام, MDA و ظرفیت آنتی اکسیدانی تفاوت معنی داری نداشتند. در انتهای دوره, کلسترول HDL, تری گلیسرید و MDA در گروه هیدروژنه به طور معنی داری بالاتر از سایر گروه ها بود. مقایسه گروه حاوی رژیم روغن هیدروژنه و گروه رژیم مخلوط پایین تر بود. نتایج بافت شناسی نشان داد که تفاوتی در ضایعات آترواسکلروزی آئورت, بین گروه ها مشاهده نشد. نتیجه گیری: با وجود اثرات نامطلوب روغن هیدروژنه بر لیپیدهای سرم و پراکسیداسیون چربی, این تاثیرات می تواند با گنجاندن روغن زیتون در رژیم غذایی تعدیل شود. بهرحال, علیرغم اثر هیپر کلسترولمیک روغن هیدروژنه, ضایعات آئورتی مشاهده نشده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پاک نهاد، زمزم، مهدوی، رضا، عسگری، صدیقه، نادری، غلامعلی، محجوب، سلطانعلی، رجبی، پروین، و کریم آباده، نازنین. (1382). مقایسه اثرات رژیم غذایی غنی از روغن زیتون و روغن هیدروژنه بر لیپوپروتیین سرم, پراکسیداسیون چربی و ایجاد آترواسکلروز در خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 12(46)، 18-28. SID. https://sid.ir/paper/39896/fa

    Vancouver: کپی

    پاک نهاد زمزم، مهدوی رضا، عسگری صدیقه، نادری غلامعلی، محجوب سلطانعلی، رجبی پروین، کریم آباده نازنین. مقایسه اثرات رژیم غذایی غنی از روغن زیتون و روغن هیدروژنه بر لیپوپروتیین سرم, پراکسیداسیون چربی و ایجاد آترواسکلروز در خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1382؛12(46):18-28. Available from: https://sid.ir/paper/39896/fa

    IEEE: کپی

    زمزم پاک نهاد، رضا مهدوی، صدیقه عسگری، غلامعلی نادری، سلطانعلی محجوب، پروین رجبی، و نازنین کریم آباده، “مقایسه اثرات رژیم غذایی غنی از روغن زیتون و روغن هیدروژنه بر لیپوپروتیین سرم, پراکسیداسیون چربی و ایجاد آترواسکلروز در خرگوش،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 12، no. 46، pp. 18–28، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/39896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button