مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

945
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

870
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط استخراج آنتوسیانین از کلم قرمز و کاربرد آن در پاستیل کم کالری فراسودمند

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 140

چکیده

 اهداف: هدف از این پژوهش بهینه سازی شرایط استخراج آنتوسیانین از کلم قرمز و کاربرد این رنگدانه طبیعی همراه با مقادیر مختلف استویوزاید به جای ساکارز, در پاستیل کم کالری فراسودمند می باشد. مواد و روش: در این پژوهش بهینه سازی استخراج آنتوسیانین از پودر کلم قرمز به روش ماسراسیون انجام شد. متغیرهای استخراج شامل نوع حلال (آب اسیدی, اتانول اسیدی, آب اسیدی-اتانول اسیدی به نسبت 50: 50), نسبت حلال به ماده جامد (ml/g 20/1, 30/1, 40/1), دمای استخراج (c 40-60-80) و زمان استخراج (h 1-2-3) بود. آنتوسیانین استخراج شده در تولید پاستیل کم کالری فراسودمند به عنوان سیستم مدل غذایی بکار گرفته شد. متغیرهای این بخش شامل سه سطح استویوزاید(05/0-1/0-15/0, وزنی/وزنی) gو سه سطح آنتوسیانین استخراج شده ازکلم قرمز(035/0-9/0-4/1حجمی/وزنی) بودند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از روش RSM و طرح مرکب مرکزی در استخراج آنتوسیانین و طرح کاملا تصادفی بر پایه آزمون فاکتوریل در سطح اطمینان 95 درصد در تولید پاستیل انجام شد. نتایج: براساس نتایج, بیشینه راندمان استخراج تحت شرایط دمای C 40, زمان 1ساعت و نسبت حلال به ماده جامدml/g20 توسط حلال آب اسیدی, بدست آمد. . نتایج آنالیز واریانس نشان داد مدل FI2 برای بازده ی آنتوسیانین معنی دار می باشد. میزان ضریب تبیین 835/0 بود و عدم برازش معنی دار نبود. میزان آنتوسیانین کل پیش بینی شده 53/300 میلی گرم به ازای 100 گرم ماده ی خشک محاسبه شد. بر اساس بررسی حاصل از ارزیابی پروفایل بافتی نمونه های پاستیل کم کالری, پاستیل حاوی 9/0 درصد آنتوسیانین و 1/0درصد استویا, نمونه دارای ویژگی های مناسب تعیین شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش, می توان آنتوسیانین های استخراجی از کلم قرمز را به عنوان یک رنگ طبیعی در تولید محصولات غذایی فراسودمند نظیر پاستیل بکارگرفت و با جایگزینی شکر (استفاده از استویوزاید و اینولین) محصولات سالم تر, مغذی تر و با ویژگی های کیفی مطلوب را تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلیان، عاطفه، حسینی، فرشته، و صابریان، حامد. (1400). بهینه سازی شرایط استخراج آنتوسیانین از کلم قرمز و کاربرد آن در پاستیل کم کالری فراسودمند. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(110 )، 129-140. SID. https://sid.ir/paper/399895/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلیان عاطفه، حسینی فرشته، صابریان حامد. بهینه سازی شرایط استخراج آنتوسیانین از کلم قرمز و کاربرد آن در پاستیل کم کالری فراسودمند. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(110 ):129-140. Available from: https://sid.ir/paper/399895/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه اسماعیلیان، فرشته حسینی، و حامد صابریان، “بهینه سازی شرایط استخراج آنتوسیانین از کلم قرمز و کاربرد آن در پاستیل کم کالری فراسودمند،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 110 ، pp. 129–140، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button