مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,183
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,048
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان سنجی تولید پاستیل کم کالری با استفاده از اینولین و استویوزید

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 329

چکیده

پاستیل ها از جمله فراورده های قنادی محبوب و پر مصرف می باشند که مصرف بالای آنها, به دلیل ارزش تغذیه ای پایین و محتوای شکر بالا, موجب برخی نگرانی ها می شود. بنابراین, هدف از انجام این پژوهش بررسی امکان تولید پاستیل های کم کالری و فراسودمند با استفاده از ژلاتین, انواع اینولین بلند (TEX) و کوتاه (CLR) زنجیر, و استویوزید (به جای شکر) می باشد به گونه ای که رضایت مندی افراد دیابتی و دارای وزن بالا جلب شود. اینولین (TEX) در 6 غلظت 1, 2, 3, 4, 5 و 6 درصد (به ترتیب حاوی 9, 8, 7, 6, 5 و 4 درصد ژلاتین) و اینولین CLR در 5 غلظت 1, 2, 3, 4 و 5 درصد (به ترتیب حاوی 9, 8, 7, 6 و 5 درصد ژلاتین) مورد استفاده قرار گرفتند (17 نمونه). سپس ویژگی های کششی, حسی و میزان رطوبت آن ها اندازه گیری شد.مطابقنتایج, هیچ یک از اینولین ها نتوانستند به طور کامل جایگزین ژلاتین شوند. با افزودن هر دو نوع اینولین, میزان بار بیشینه, کار و بار نهایی کاهش یافتند. هم چنین تفاوت معناداری در میزان تغییر شکل بار بیشینه بین نمونه ها با نمونه شاهد وجود نداشت. از لحاظ حسی نیز نمونه حاوی 6 گرم TEX, 4 گرم ژلاتین و 35 گرم شکر, پذیرشی برابر با نمونه حاوی 10 گرم TEX, 6.4 گرم ژلاتین و 0.1 گرم استویوزید (مدت زمان آون 12 ساعت) داشت. بنابراین نتایج این پژوهش نویدبخش امکان پذیری تولید پاستیل های فراسودمند است که نه تنها از منظر تغذیه ای محصولی سالم بوده, بلکه از لحاظ حسی رفتاری مشابه نمونه های تجاری موجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی اکبرآبادی، الهه، و عباسی، سلیمان. (1396). امکان سنجی تولید پاستیل کم کالری با استفاده از اینولین و استویوزید. علوم و صنایع غذایی ایران، 14(69)، 319-329. SID. https://sid.ir/paper/72224/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی اکبرآبادی الهه، عباسی سلیمان. امکان سنجی تولید پاستیل کم کالری با استفاده از اینولین و استویوزید. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(69):319-329. Available from: https://sid.ir/paper/72224/fa

    IEEE: کپی

    الهه محمدی اکبرآبادی، و سلیمان عباسی، “امکان سنجی تولید پاستیل کم کالری با استفاده از اینولین و استویوزید،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 69، pp. 319–329، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button