مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

316
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کم آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رشدی، عملکرد و کیفیت میوه آلو ژاپنی رقم فرایر

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 274

چکیده

 کم آبیاری یکی از شیوه های موثر افزایش کارایی مصرف آب در باغ های میوه مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. در این پژوهش, تأثیر کم آبیاری (75 و 50% نیاز تبخیر و تعرق) بر آلو ژاپنی رقم فرایر در دو مرحله سخت شدن هسته و پس از برداشت میوه ها بر ویژگی های رشدی و همچنین عملکرد و کیفیت میوه در زمان برداشت و در پایان دو ماه نگه داری در سردخانه بررسی شد. نتایج نشان داد کم آبیاری سبب کاهش معنی دار تعداد گره, طول میانگره و رشد طولی شاخه ها شد, اما تاثیر کم آبیاری در کاهش رشد طولی شاخه ها در مرحله پس از برداشت میوه به طور معنی داری بیشتر بود. تراکم گلدهی و تشکیل میوه درختان آلو در سال بعد زیر تأثیر تیمار کم آبیاری قرار نگرفتند. میزان عملکرد کل و میوه های بازارپسند در تیمار %50 نیاز تبخیر و تعرق به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش یافت, اما تفاوتی بین شاهد و تیمار 75% مشاهده نشد. کم آبیاری تاثیری بر درصد ماده خشک میوه ها نداشت, اما سفتی بافت میوه هایی که 75% نیاز آبی شان را دریافت کردند (3/2 کیلوگرم بر سانتی متر مربع) به طور معنی داری در پایان دوره انبارمانی بیشتر از تیمار50% و شاهد (به ترتیب2/1, 85/1 کیلوگرم بر سانتی متر مربع) بود. کمترین میزان SSC و TA در زمان برداشت و نیز در پایان دوره انبارمانی در تیمار 50% مشاهده شد. در مجموع, آبیاری با 75% نیاز تبخیر و تعرق بدون آنکه باعث کاهش عملکرد شود و با صرفه جویی در مصرف آب, توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجیان، قاسم، قاسم نژاد، محمود، فتوحی قزوینی، رضا، و خالدیان، محمدرضا. (1398). تاثیر کم آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رشدی, عملکرد و کیفیت میوه آلو ژاپنی رقم فرایر. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 20(3 )، 263-274. SID. https://sid.ir/paper/399965/fa

    Vancouver: کپی

    حاجیان قاسم، قاسم نژاد محمود، فتوحی قزوینی رضا، خالدیان محمدرضا. تاثیر کم آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رشدی, عملکرد و کیفیت میوه آلو ژاپنی رقم فرایر. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1398؛20(3 ):263-274. Available from: https://sid.ir/paper/399965/fa

    IEEE: کپی

    قاسم حاجیان، محمود قاسم نژاد، رضا فتوحی قزوینی، و محمدرضا خالدیان، “تاثیر کم آبیاری تنظیم شده بر ویژگی های رشدی, عملکرد و کیفیت میوه آلو ژاپنی رقم فرایر،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 20، no. 3 ، pp. 263–274، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399965/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button