مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تلقیح لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی دوغ گرمادیده بدون گاز حاوی مالتودکسترین

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

دوغ یک نوشیدنی تخمیری با ویژگی های مطلوب سلامت بخشی و حسی می باشد. افزودن ترکیبات پری بیوتیکی و ترکیباتی که بتواند به رشد سویه های پروبیوتیک کمک کند از مدت ها قبل مورد توجه بوده است. بنابراین هدف از این تحقیق تولید دوغ پروبیوتیک گرمادیده بدون گاز و بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و حسی آن در طی دوره نگهداری می باشد. تیمارها شامل: تیمار T1به عنوان تیمار شاهد بدون سویه پروبیوتیک و مالتودکسترین⸵ تیمارهای T2و T3به ترتیب حاوی یک و دو درصد مالتودکسترین و cfu/ml108 لاکتوباسیلوس اسید و فیلوس بودند. آزمون میکروبی شامل ارزیابی زنده مانی سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و آزمون های فیزیک وشیمیایی شامل اندازه گیری های اسیدیته (دورنیک), pH, درصد ماده خشک و درصد چربی و آزمون حسی بر طبق آزمون هدونیک و شامل ارزیابی ویژگی های طعم و احساس دهانی می باشد. نتایج نشان داد تیمارهای حاوی سویه های پروبیوتیک و درصدهای متفاوت مالتودکسترین از زنده مانی مطلوبی در طی دوره نگهداری برخوردار بودند. اسیدیته (دورنیک) تمامی تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت. درصد ماده خشک تیمارها با افزایش درصدهای متفاوت مالتودکسترین افزایش یافت. درصد چربی تمام تیمارها یکسان بود. از نظر ارزیابی حسی تیمار شاهد دارای بالاترین امتیاز و بعد از آن تیمار T2حاوی یک درصد مالتودکسترین وcfu/ml 108 لاکتوباسیلوس اسید و فیلوس از مقبولیت بیشتری برخوردار بودند. نزدیکترین تیمار از نظر ویژگی های فیزیک وشیمیایی و حسی به تیمار شاهد نیز تیمار T2و به عنوان تیمار برتر انتخاب شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، حجت اله، شهاب لواسانی، علیرضا، و اسحاقی، محمدرضا. (1398). بررسی تاثیر تلقیح لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی دوغ گرمادیده بدون گاز حاوی مالتودکسترین. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 5(4 )، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/400529/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی حجت اله، شهاب لواسانی علیرضا، اسحاقی محمدرضا. بررسی تاثیر تلقیح لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی دوغ گرمادیده بدون گاز حاوی مالتودکسترین. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1398؛5(4 ):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/400529/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله نوروزی، علیرضا شهاب لواسانی، و محمدرضا اسحاقی، “بررسی تاثیر تلقیح لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی دوغ گرمادیده بدون گاز حاوی مالتودکسترین،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 5، no. 4 ، pp. 31–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400529/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button