مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بقا Escherichia coli O157:H7 در دوغ های صنعتی، سنتی و دوغ پروبیوتیکی حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 29

چکیده

 زمینه و هدف: دوغ, نوعی نوشیدنی لبنی است که از ماست تهیه شده و می تواند به جای نوشابه در سبد غذایی ایرانی ها قرار بگیرد و تامین کننده یک چهارم نیاز روزانه به کلسیم و حاوی ویتامین های B2 وB6  و  B12باشد. علاوه بر مزایای تغذیه ای, دوغ حاوی باکتری های مفیدی است که اثرات زیادی بر سلامت دستگاه گوارش دارند. از آن جمله می توان اثرات ضد میکروارگانیسم های پاتوژن بخصوص  Escherichia coli O157:H7را نام برد که با تولید توکسین می تواند باعث بیماری های گوارشی و دستگاه ادراری همچون کولیت هموراژیک (hemorrhagic colitis) و سندوم اورمیک همولیتیک (hemolytic uremic syndrome) شود. این باکتری بعنوان یک عامل پاتوژن  food-borneمطرح است و می تواند از طریق شیر و سایر مواد لبنی, آب آلوده و نیز گوشت به انسان منتقل شود. در این تحقیق نقش آنتاگونیستی دوغ بر علیه باکتری پاتوژن Escherichia coli O157:H7 بررسی شد.روش بررسی: بقای باکتری ذکر شده در 5 نوع دوغ صنعتی, 3 نوع دوغ محلی و یک نوع دوغ تهیه شده از ماست اسیدوفیلوس با استارترS.thermophillus  و Lactobacillus acidophilus با اندازه گیری کینتیک مرگ باکتری پاتوژن به روش شمارش در پلیت مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که هر چند تمامی انواع دوغ ها قادر به کاهش بار میکروبی باکتری پاتوژن شدن ولیکن دوغ های سنتی یا محلی در مدت زمان بسیار کوتاهتری نسبت به دوغ های صنعتی تعداد کل باکتری های Escherichia coli O157:H7 به کمتر از 10 واحد تشکیل دهنده کلنی در هر میلی لیتر کاهش دادند .نتیجه گیری: با توجه به مدت زمان اثر هریک از این دوغ ها و زمان ماند ماده غذایی در معده که بیش از یک ساعت طول نمی کشد لذا استفاده از نوشیدنی های پروبیوتیکی مثل دوغ محلی و اسیدوفیلوسی با غذا که در مدت زمان 30 دقیقه باعث کاهش قابل توجهی در تعداد باکتری های بیماری زا می شوند می تواند در پیشگیری از آلودگی های میکروبی و عفونت های مختلف موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمالی فر، حسین، شاهوردی، احمد رضا، صمدی، نسرین، زاهری، احمد، و فاضلی، محمدرضا. (1388). بقا Escherichia coli O157:H7 در دوغ های صنعتی, سنتی و دوغ پروبیوتیکی حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. زیست فناوری میکروبی، 1(2)، 25-29. SID. https://sid.ir/paper/181409/fa

    Vancouver: کپی

    جمالی فر حسین، شاهوردی احمد رضا، صمدی نسرین، زاهری احمد، فاضلی محمدرضا. بقا Escherichia coli O157:H7 در دوغ های صنعتی, سنتی و دوغ پروبیوتیکی حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1388؛1(2):25-29. Available from: https://sid.ir/paper/181409/fa

    IEEE: کپی

    حسین جمالی فر، احمد رضا شاهوردی، نسرین صمدی، احمد زاهری، و محمدرضا فاضلی، “بقا Escherichia coli O157:H7 در دوغ های صنعتی, سنتی و دوغ پروبیوتیکی حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس،” زیست فناوری میکروبی، vol. 1، no. 2، pp. 25–29، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/181409/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button