مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عمل آوری دانه جو با اسید لاکتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های نر شیرخوار نژاد هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 379 | صفحه پایان 389

چکیده

 این مطالعه برای ارزیابی اثرات عمل آوری دانه جو بلغور شده با اسید لاکتیک در جیره آغازین بر خوراک مصرفی, افزایش وزن روزانه, بازدهی خوراک مصرفی, قابلیت هضم مواد مغذی, رشد اسکلتی, و فراسنجه های خونی گوساله های نر شیرخوار نژاد هلشتاین انجام شد. به همین منظور, 30 رأس گوساله نر با میانگین وزنی2/25± 45/06به صورت تصادفی به سه گروه آزمایشی (هر گروه 10 رأس) اختصاص یافت. خوراک آغازین از چهار روزگی تا 65 روزگی پس از تولد حاوی 41 درصد بلغور دانه جو عمل آوری شده بود. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) خوراک حاوی جو عمل آوری شده در آب, 2) خوراک حاوی جو عمل آوری شده در محلول نیم درصد اسید لاکتیک و 3) خوراک حاوی جو عمل آوری شده با محلول یک درصد اسید لاکتیک بودند. خوراک مصرفی به صورت روزانه اندازه گیری شد. وزن بدن و شاخصه های رشد اسکلتی در چهار روزگی, 35 روزگی و 65 روزگی اندازه گیری و ثبت شد. در چهار روزگی, 35 روزگی و 65 روزگی از گوساله ها خون گیری شد. قابلیت هضم ماده خشک در کل دستگاه گوارش و بازدهی خوراک مصرفی در گوساله هایی که خوراک حاوی دانه جو عمل آوری شده با اسید لاکتیک دریافت کردند از تیمارهای دیگر بیشتر بود (5 0/0≥ p). عمل آوری جو با اسید لاکتیک اثری بر ماده خشک مصرفی, میانگین افزایش وزن روزانه, و فراسنجه های خونی نداشت. در 35 روزگی ارتفاع از جدوگاه و طول بدن در گوساله هایی که جو عمل آوری شده با اسید لاکتیک دریافت کردند بالاتر بود (5 0/0≥ p). به نظر می رسد که عمل آوری دانه جو با اسید لاکتیک منجر به کاهش تجزیه نشاسته جو در شکمبه و افزایش عبور آن به روده باریک گردیده است و بر همین اساس بازدهی خوراک مصرفی بهبود یافته است. ممکن است استفاده از سطوح بالاتر اسید لاکتیک تأثیر مثبتی بر عملکرد گوساله ها داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، وحید، و کفیل زاده، فرخ. (1399). اثر عمل آوری دانه جو با اسید لاکتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های نر شیرخوار نژاد هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(3 )، 379-389. SID. https://sid.ir/paper/401123/fa

    Vancouver: کپی

    پیری وحید، کفیل زاده فرخ. اثر عمل آوری دانه جو با اسید لاکتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های نر شیرخوار نژاد هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(3 ):379-389. Available from: https://sid.ir/paper/401123/fa

    IEEE: کپی

    وحید پیری، و فرخ کفیل زاده، “اثر عمل آوری دانه جو با اسید لاکتیک بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های نر شیرخوار نژاد هلشتاین،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 3 ، pp. 379–389، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401123/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button