مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جدا سازی لیستریا مونوسیتوژنز از محصولات گوشتی و بررسی ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: لیستریا باکتری گرم مثبت, درون سلولی اختیاریست. هدف این پژوهش, بررسی میزان حضور باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محصولات گوشتی مختلف و حضور ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده از نمونه های غذایی و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد بوده است.مواد و روشها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی است. طی 6 ماه 60 نمونه گوشت, مرغ, ژامبون, کوکتل, سوسیس از کشتارگاه خرم آباد و فروشگاههای شهرهای تهران و خرم آباد جمع آوری شد. لیستریا مونوسیتوژنز بر اساس روش غنی سازی در سرما جداسازی و حضور ژن prf A توسط روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: از 60 نمونه محصولات گوشتی مورد بررسی, 8 مورد (13.3 درصد), گونه لیستریا مثبت بودند. 4 نمونه لیستریا مونوسیتوژنز (6.6 درصد), 3 مورد لیستریا اینوکوآ (5 درصد) و 1 مورد لیستریا ولشیمیری (1.6 درصد) جداسازی گردید که لیستریا اینوکوآ, از گوشت و نمونه مرغ, لیستریا مونوسیتوژنز از گوشت, مرغ, ژامبون و لیستریا ولشیمیری از گوشت جداسازی شد. ژن prf A, در لیستریا مونوسیتوژنز ایزوله و باکتریهای اهدایی ایزوله از محصولات لبنی, نمونه های کلینیکی و استاندارد مشاهده گردید. 2 مورد از نمونه های اهدایی مربوط به سبزیجات, دارای ژن prf A بودند.نتیجه گیری: حضور ژن prf A (فعال کننده رونویسی و تنظیم کننده ی بیان سایر ژنهای ویرولانس)در نمونه های مورد بررسی مشاهده گردید که این ژن در بیماریزایی نقش دارد. چون این باکتری از طریق غذا منتقل میشود و تهدیدی جدی برای سلامت عموم میباشد, بنابراین با شناسایی این باکتری بویژه ژنهای آن شاید بتوان راههایی جهت پیشگیری از این باکتری و بیماری ناشی از آن یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، سیاسی تربتی، الهام، و بهاروند، رباب. (1392). جدا سازی لیستریا مونوسیتوژنز از محصولات گوشتی و بررسی ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 16(9 (پیاپی 78))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/403202/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، سیاسی تربتی الهام، بهاروند رباب. جدا سازی لیستریا مونوسیتوژنز از محصولات گوشتی و بررسی ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1392؛16(9 (پیاپی 78)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/403202/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، الهام سیاسی تربتی، و رباب بهاروند، “جدا سازی لیستریا مونوسیتوژنز از محصولات گوشتی و بررسی ژن prf A در باکتریهای جداسازی شده و مقایسه آن با نمونه های کلینیکی و نمونه استاندارد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 16، no. 9 (پیاپی 78)، pp. 0–0، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا