مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود پایداری اکسیداسیون روغن کانولا با استفاده از عصاره میوه گیاه زنیان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 پذیرش مصرف آنتی اکسیدان های سنتزی به علت اثرات زیان آور آنها بر سلامتی انسان, رو به کاهش است. در نتیجه, علاقه زیادی جهت یافتن آنتی اکسیدان های طبیعی موثر وجود دارد. زنیان گیاه دارویی ارزشمند است که در طب سنتی ایران به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در تحقیق حاضر به ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی و الکلی (اتانولی و متانولی) میوه گیاه زنیان در روغن کانولا پرداخته شده است. به جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها, از دو آزمون بررسی میزان مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و سامانه بتاکاروتن/ لینولئیک اسید استفاده شد. همچنین, رفتارآنتی اکسیدانی عصاره گیاه زنیان در روغن کانولا, با اندازه گیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن, بیشترین بازدارندگی در غلظت 2 میلی گرم بر میلی لیتر را BHT (09/0 ± 96%) نشان داد و سپس عصاره اتانولی (0/0 ± 76%) قرار داشت. سپس در سامانه ◦ DPPH و بی رنگ شدن بتاکاروتن, ابتدا قدرت فعالیت آنتی اکسیدانی BHTو بعد عصاره اتانولی در سطح غلظتی 400 و ppm 600 قرار گرفت. در آزمون گرمخانه گذاری, عصاره ها توانایی جلوگیری از تولید محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون, در روغن کانولا را داشتند. همچنین نتایج آماری نشان داد که عصاره اتانولی در غلظت ppm600 تفاوت معناداری در عدد پراکسید و TBARS در مقایسه با غلظت ppm200 BHT نداشته (05/0p>) ولی عصاره آبی و متانولی فعالیت آنتی اکسیدانی پایین تری داشتند (05/0p<). با توجه به نتایج به دست آمده, می توان از گیاه زنیان به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در مواد غذایی به ویژه روغن های خوراکی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توریان، فهیمه، و عزیزخانی، مریم. (1398). بهبود پایداری اکسیداسیون روغن کانولا با استفاده از عصاره میوه گیاه زنیان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 15(1 (پیاپی 55) )، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/406150/fa

    Vancouver: کپی

    توریان فهیمه، عزیزخانی مریم. بهبود پایداری اکسیداسیون روغن کانولا با استفاده از عصاره میوه گیاه زنیان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛15(1 (پیاپی 55) ):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/406150/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه توریان، و مریم عزیزخانی، “بهبود پایداری اکسیداسیون روغن کانولا با استفاده از عصاره میوه گیاه زنیان به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 1 (پیاپی 55) ، pp. 13–24، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button