مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 142

چکیده

 امروزه, مصرف کنندگان به دنبال غذاهای هستند که باعث سلامتی شده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهد. تخم مرغ به عنوان منبع بزرگی از ایمونوگلوبین Y است که نقش بسیار مهمی در ایمنی غیرفعال دارد. از این رو, این پژوهش با هدف ایجاد ایمنی غیرفعال خوراکی در برابر باکتری هلیکوباکتر پیلوری که شیوع بسیار وسیعی در جهان داشته و عامل اصلی زخم و سرطان معده است, صورت پذیرفت. بدین منظور, سلول های باکتری هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از فرمالدهید غیرفعال و پس از ترکیب با ادجوانت فعال و غیرفعال فروند به 4 نقطه از سینه مرغ نژاد لگهورن سفید تزریق زیرجلدی شد. استخراج آنتی بادی IgY با استفاده از پلی اتیلین گلایکول و کیفیت و غلظت آن با استفاده از روش های SDS-PAGE و برادفورد مورد بررسی قرار گرفت. از زرده تخم مرغ های حاوی IgY به منظور تولید بستنی تخم مرغی استفاده و محصول در مقایسه با بستنی وانیلی مورد ارزیابی حسی قرار گرفت. از تست الایزا غیرمستقیم به منظور بررسی فعالیت IgY استخراجی, همچنین فعالیت IgY در طی سه ماه پس از تولید استفاده شد. حضور دو باند 25 و 67 کیلودالتونی بر روی ژل نشان از کیفیت مناسب روش استخراج داشت و غلظت IgY استخراجی 46/11 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد شد. آنالیز فعالیت IgY با روش الایزا نشان داد که بیشترین میزان این آنتی بادی در هفته دوم داشته و بعد از 3 ماه نگهداری بستنی تخم مرغی در دمای 18-, 94 درصد از فعالیت آنتی بادی حفظ شده است. بررسی ارزیابی حسی بین بستنی حاوی IgY و نمونه شاهد نشان دهنده عدم تفاوت معنی داردر 5 پارامتر اصلی تست چند نقطه ای می باشد. بنابراین, با توجه به فعال بودن آنتی بادی IgY در آزمایش های الایزا, امکان اتصال IgY حاضر در بستنی تخم مرغی تولید شده در این پژوهش با باکتری هلیکوباکتری پیلوری فراهم بوده و این محصول می تواند در پیشگیری از تکثیر باکتری هلیکوباکتری پیلوری موثر عمل کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صباحی، سحر، مرتضوی، سیدعلی، نصیری، محمدرضا، قزوینی، آرش، و شهیدی، فخری. (1400). تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 17(1 (پیاپی 67) )، 133-142. SID. https://sid.ir/paper/406160/fa

    Vancouver: کپی

    صباحی سحر، مرتضوی سیدعلی، نصیری محمدرضا، قزوینی آرش، شهیدی فخری. تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛17(1 (پیاپی 67) ):133-142. Available from: https://sid.ir/paper/406160/fa

    IEEE: کپی

    سحر صباحی، سیدعلی مرتضوی، محمدرضا نصیری، آرش قزوینی، و فخری شهیدی، “تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 1 (پیاپی 67) ، pp. 133–142، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا