مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی باکتریایی در انواع مختلف بستنی در سطح شهر تهران، سال 1382

صفحات

 صفحه شروع 383 | صفحه پایان 390

چکیده

 در کشورهای در حال توسعه, آلودگی مواد غذایی و بیماری های ناشی از آن همواره به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات در ساختار بهداشتی بهداشت به شمار می آید. یکی از علل ایجاد مسمومیت و بیماری های روده ای, مصرف مواد غذایی آلوده است. شیر و فرآورده های لبنی در تمامی کشورهای دنیا بخشی از غذای روزانه مردم را تشکیل می دهند و به سبب مواد غنی موجود در این فرآورده های غذایی و سهولت آلودگی آن ها, از لحاظ مسمومیت غذایی نیز حایز اهمیت هستند. در این میان آلودگی بستنی که از فرآورده های شیر محسوب می شود, در خور توجه است. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی های باکتری یایی در انواع مختلف بستنی توزیع شده در شهر تهران اعم از بستنی هایی که شیر در تهیه آن به کار رفته و همچنین بستنی های میوه ای بوده است.در این بررسی توصیفی, جمعا 100 نمونه بستنی غیرپاستوریزه و 30 نمونه بستنی پاستوریزه و 50 نمونه قاشق و لیوان یک بار مصرف از قسمت های مختلف شهر تهران به صورت Random systematic sampling برای انجام مطالعه انتخاب شدند. جهت جداسازی باکتری ها از محیط های مک کانکی آگار, یرسینیاسلکتیوآگار, پالکام و سایر روش های جداسازی باکتر های پاتوژن استفاده شد. در بین 100 نمونه بستنی غیر پاستوریزه, در 87% موارد و در بین 30 نمونه بستنی پاستوریزه, در 30٪ موارد باکتری های پاتوژن جدا شد. بیشترین باکتری بیماری زای جدا شده در بستنی های غیر پاستوریزه, استافیلوکوک اورئوس (%74) و سپس اشریشیا کلی (%24) بود در حالی که در بستنی های پاستوریزه, اشریشیا کلی (%13.4) بیشترین باکتری بیماری زا و سپس استافیلوکوک اورئوس (%6.7) قرار داشت. در نمونه های بستنی هیچ موردی از سالمونلا, پرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریا جدا نشد. در قاشق و لیوان نیز باکتری مشاهده نگردید.با توجه به این مساله که شیر و فرآورده های آن محیط مناسبی برای رشد و بقای و تکثیر باکتری ها می باشد و با در نظر گرفتن گزارش هایی از سراسر دنیا مبنی بر ایجاد بیماری به واسطه مصرف بستنی و نتایج این مطالعه, رعایت بهداشت در تهیه و توزیع این ماده غذایی امری ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هویدا، لاله، مظفری، نورامیر، و فروهش تهرانی، هما. (1384). بررسی آلودگی باکتریایی در انواع مختلف بستنی در سطح شهر تهران, سال 1382. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، 23(4)، 383-390. SID. https://sid.ir/paper/41001/fa

    Vancouver: کپی

    هویدا لاله، مظفری نورامیر، فروهش تهرانی هما. بررسی آلودگی باکتریایی در انواع مختلف بستنی در سطح شهر تهران, سال 1382. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران[Internet]. 1384؛23(4):383-390. Available from: https://sid.ir/paper/41001/fa

    IEEE: کپی

    لاله هویدا، نورامیر مظفری، و هما فروهش تهرانی، “بررسی آلودگی باکتریایی در انواع مختلف بستنی در سطح شهر تهران, سال 1382،” مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، vol. 23، no. 4، pp. 383–390، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41001/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا