مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 215 | صفحه پایان 231

چکیده

 یکی از نقش های سودمند باکتری های پروبیوتیک در بدن انسان و حیوانات, تاثیر گذاری آنها بر بلوغ سلول های ایمنی و تولید آن ها در روده است. در تحقیق حاضر قابلیت زنده مانی در محیط اسیدی pH معادل 2. 5, پپسین-پانکراتین, مقاومت در برابر نمک صفراوی, قابلیت چسبندگی, تست مقاومت به آنتی بیوتیک با اندازه گیری حداقل غلظت بازدارنگی روی آمپیسیلین, کانامایسین, اریترومایسین, کلرامفنیکل و تتراسایکلین, خود انبوهش و هم انبوهش در تداخل با 3 پاتوژن روده انسانی (اشرشیاکلی(O157: H7 NCTC 12900), سالمونلا انتریدیدیس (ATCC 13076), لیستریا مونوسایتوژنز (ATTC 7644)) بررسی شد. از لحاظ تحمل شرایط اسیدی همه سویه ها به جز 61, LF 55 و F قابلیت زنده مانی بالایی داشتند. سویه هایLF 56, 57 LF, LF 55, O, F و سویه های LF 56, 57 LF, A7 به ترتیب بالاترین میزان تحمل به آنزیم پانکراتین و پپسین را از خود نشان دادند. همه سویه ها به جز 49, 52b وLa5, مقاومت بالایی دربرابر نمک صفراوی داشتند. در بین 19 سویه, لاکتوباسیلوس گاسری به میزان 62. 90 درصد بالاترین میزان متوسط چسبندگی را داشت. لاکتوباسیلوس پلانتاروم LF 56 و گاسری54 C روی سه باکتری بیماری زا با مقادیر متوسط 75. 31 و 33 درصد به ترتیب بالاترین درصد میانگین خود انبوهش و هم انبوهش را داشتند. با وجود حساسیت سویه های مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم به آنتی بیوتیک های مورد آزمون, M8 وM11 روی کانامایسین و کلرامفنیکل, LF 55 روی آمپیسیلین, D روی کلرامفنیکل و61 روی کانامایسین, تتراسایکلین و کلرامفنیکل مقاومت داشتند. لاکتوباسیلوس گاسری روی آمپیسیلین, اریتروماسین و تتراساکلین مقاومت متوسط و لاکتوباسیلوس فرمنتوم روی آمپیسیلین و اریترومایسین مقاومت خوبی از خود نشان دادند. در بین 19سویه, لاکتوباسیلوس گاسری با منشاء انسانی از لحاظ آزمون های پروبیوتیکی با تکیه بر (تحمل شرایط آنزیم پانکراتین, اسیدی, صفراوی, هم انبوهشی با پاتوژن ها و چسبندگی) بهترین شرایط را دارا بود که می تواند بافت اپیتلیوم روده را از عوامل بیماری زا محافظت و جانشین باکتریایی خوبی برای کاربرد پروفیلاکتیک و پیشگیری از عفونت های روده و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادی نیا، نسرین، مباشرپور، پریناز، حاتمی، ثمانه، عدالتیان، محمدرضا، و یاورمنش، مسعود. (1400). ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری, پلانتاروم, اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 215-231. SID. https://sid.ir/paper/406468/fa

    Vancouver: کپی

    هادی نیا نسرین، مباشرپور پریناز، حاتمی ثمانه، عدالتیان محمدرضا، یاورمنش مسعود. ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری, پلانتاروم, اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):215-231. Available from: https://sid.ir/paper/406468/fa

    IEEE: کپی

    نسرین هادی نیا، پریناز مباشرپور، ثمانه حاتمی، محمدرضا عدالتیان، و مسعود یاورمنش، “ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری, پلانتاروم, اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 215–231، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406468/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button