مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

379
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی خواص ضد باکتریایی آن بر باکتری های عامل مسمومیت غذایی

صفحات

 صفحه شروع 380 | صفحه پایان 391

چکیده

 زمینه و هدف: کاربرد نانوذرات در حذف باکتری های بیماری زا, از اهمیت خاصی برخوردار است. استفاده از این مواد می تواند برای کنترل باکتری های ناشی از غذا نیز, انتخاب مناسبی باشد. هدف از پژوهش حاضر, سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی اثر ضد باکتریایی آن بر چند باکتری عامل مسمومیت غذایی بوده است. مواد و روش ها: نانوذرات اکسید منیزیم به روش رسوب گیری شیمیایی سنتز شد. جهت کیفیت و ریخت شناسی نمونه ها از روش های XRD وSEM استفاده شد. تاثیر غلظت های مختلف نانوذرات حاصله بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, سالمونلا انتریکا و باسیلوس سرئوس به روش انتشار چاهک انجام شد و همچنین تاثیر غلظت های متفاوت نانوذرات با چند آنتی بیوتیک مقایسه گردید. یافته ها: باکتری ها دارای مقاومت آنتی بیوتیکی گسترده ای بوده ولیکن نانوذرات بر هر سه باکتری موثر بوده و حداقل غلظت ممانعت از رشد نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس, سالمونلا انتریکا و باسیلوس سرئوس به ترتیب 075/0, 25/1 و 5 و حداقل غلظت کشندگی به ترتیب15/0, 5/2 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید. نتیجه گیری: نانوذرات MgO اثرات ضد باکتری های قابل توجهی را نسبت به باکتری های عامل مسمومیت غذایی نشان داده که می تواند به عنوان یک عامل ضد باکتریایی به طور موثر مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنی اسدی، نادیا، کریمی نیک، اشرف، و خوشرو، سیدمحمدرضا. (1398). سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی خواص ضد باکتریایی آن بر باکتری های عامل مسمومیت غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 13(5 )، 380-391. SID. https://sid.ir/paper/407938/fa

    Vancouver: کپی

    بنی اسدی نادیا، کریمی نیک اشرف، خوشرو سیدمحمدرضا. سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی خواص ضد باکتریایی آن بر باکتری های عامل مسمومیت غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1398؛13(5 ):380-391. Available from: https://sid.ir/paper/407938/fa

    IEEE: کپی

    نادیا بنی اسدی، اشرف کریمی نیک، و سیدمحمدرضا خوشرو، “سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی خواص ضد باکتریایی آن بر باکتری های عامل مسمومیت غذایی،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 13، no. 5 ، pp. 380–391، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407938/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button