مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

979
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضدجهشی عصاره های مختلف شیرابه و ژل آلوئه ورا با آزمون ایمز

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 106

چکیده

 زمینه و هدف: سرطان از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان بوده و مواد جهش زا عامل مرگ میلیون ها بیمار سرطانی هستند. با توجه به عوارض جانبی داروها در درمان سرطان, دانشمندان به دنبال عوارض جانبی کمتر با اثرات درمانی بهتر هستند و پژوهش در این زمینه در حال گسترش است. این مطالعه, با هدف ارزیابی اثر ضدجهشی عصاره های مختلف شیرابه و ژل آلوئه ورا در برابر ماده جهش زای آزید سدیم, تحت آزمون ایمز در غیاب و حضور میکروزوم های کبدی موش (S9) انجام گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره های مختلف آبی و الکلی شیرابه و ژل آلوئه ورا, اثر ضدجهشی عصاره ها با آزمون ایمز بررسی گردید که در آن سوش جهش یافته باکتری سالمونلا تیفی موریوم بر روی محیط حداقل دارای ماده جهش زا کشت شد و تنها باکتری هایی که جهش برگشتی داشتند تشکیل کلنی دادند. ماده ضد جهش (عصاره های آلوئه ورا), تعداد کلنی های برگشتی را کاهش داد. اختلاف بین متوسط تعداد کلنی های برگشتی در هر پلیت در ارتباط با ماده جهش زا, توسط نرم افزار SPSS و با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: یافته ها نشان داد که عصاره های اتانولی شیرابه و آبی ژل به ترتیب با درصد بازدارندگی 91 و 56 درصد بیشترین و کمترین اثر ضدجهشی را دارند.نتیجه گیری: در این ارزیابی اثر ضدجهشی قوی تمام عصاره ها نمایان گردید که ناشی از وجود انواع ترکیبات آنتی اکسیدان مثل آنتراکینون های مختلف, فلاونوئید ها و ویتامین های A, C و E می باشد. بالاترین میزان مهار جهش در عصاره اتانولی شیرابه مشاهده شد که با نتایج حاصل از به کار گیری مخلوط میکروزومی و یافته های مطالعات پیشین مطابقت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرابیان، صدیقه، مجد، احمد، جنوبی، پریسا، و خیری، علی. (1391). بررسی خواص ضدجهشی عصاره های مختلف شیرابه و ژل آلوئه ورا با آزمون ایمز. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 15(2 (پیاپی 61))، 101-106. SID. https://sid.ir/paper/408112/fa

    Vancouver: کپی

    مهرابیان صدیقه، مجد احمد، جنوبی پریسا، خیری علی. بررسی خواص ضدجهشی عصاره های مختلف شیرابه و ژل آلوئه ورا با آزمون ایمز. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1391؛15(2 (پیاپی 61)):101-106. Available from: https://sid.ir/paper/408112/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه مهرابیان، احمد مجد، پریسا جنوبی، و علی خیری، “بررسی خواص ضدجهشی عصاره های مختلف شیرابه و ژل آلوئه ورا با آزمون ایمز،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 15، no. 2 (پیاپی 61)، pp. 101–106، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408112/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا