مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

800
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر رشد و لاشه بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum)

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 تلاش های جهانی درخصوص جایگزینی سایر فرآورده های پروتئینی به جای آرد ماهی در جیره غذایی آبزیان درحال انجام می باشد. در ایران جایگزینی آرد ماهی در جیره غذایی بچه ماهی سفید انجام نشده است, لذا این تحقیق به مدت 60 روز در پاییز و زمستان 1389 در ایستگاه تحقیقاتی سفید رود (آستانه) انجام شد. آزمایشات در مخازن فایبر گلاس 100 لیتری که حاوی 15 عدد ماهی سفید انگشت قد 1.2 گرمی که تراکم آن 0.5 گرم در لیتر بود, انجام گرفت. ماهیان در 5 تیمار, تیمار شاهد, 10, 20, 30 و 40 درصد کانولا در جیره با 4 تکرار و در مجموع 20 مخزن آزمایشی به صورت کاملا تصادفی تقسیم بندی شدند. با توجه به آزمون چند دامنه دانکن با سطح اطمینان 95 درصد مشخص گردید بین تیمار 20 درصد با تیمار 30 و 40 درصد و تیمار شاهد و 10 درصد از نظر فاکتورهای رشد اختلاف آماری مشاهده گردید (P<0.05). نتایج حاصله نشان داد که حداقل درصد افزایش وزن مربوط به تیمار 40 درصد با مقدار 65.22±9.17 و حداکثر آن مربوط به تیمار 10 درصد با میانگین 97.74±3.81 گرم و حداقل نرخ رشد ویژه مربوط به تیمار 40 درصد با مقدار 0.83±0.09 و حداکثر آن مربوط به تیمار 10 درصد با مقدار 1.14±0.03 بوده است. حداقل میانگین ضریب تبدیل غذایی بچه ماهیان سفید مربوط به تیمار شاهد با مقدار 3.01±0.08 و حداکثر آن مربوط به تیمار 40 درصد با میانگین 4.1±0.44 بود. نتایج بدست آمده از آزمون کروسکال –والیس اختلاف معنی داری از نظر ترکیب بیوشیمیایی لاشه بچه ماهیان شامل پروتئین, چربی, خاکستر, و رطوبت در بین تیمارهای مختلف نشان نداد (P>0.05). کمترین مقدار پروتئین لاشه در تیمار 20 درصد با مقدار 58.85 و بیشترین آن در تیمار شاهد با مقدار 60.11 مشاهده شد. همچنین کم ترین و بیش ترین میزان چربی لاشه به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 40 درصد (24 و 25.8) مشاهده شد. حداقل و حداکثر میزان خاکستر لاشه به ترتیب مربوط به تیمارهای شاهد و تیمار 30 درصد بوده و همچنین حداقل و حداکثر میزان رطوبت لاشه به ترتیب در تیمار 10 درصد و تیمار 30 درصد مشاهده گردید (72.11 و 73.75). با توجه به نتایج بدست آمده نشان داد, که به راحتی می توان تا 10 درصد جیره از کنجاله کانولا استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، سیدافشین، خارا، حسین، و ولی پور، علیرضا. (1393). اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر رشد و لاشه بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 6(22)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/409669/fa

    Vancouver: کپی

    امیری سیدافشین، خارا حسین، ولی پور علیرضا. اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر رشد و لاشه بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum). زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1393؛6(22):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/409669/fa

    IEEE: کپی

    سیدافشین امیری، حسین خارا، و علیرضا ولی پور، “اثر جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کانولا به جای آرد ماهی بر رشد و لاشه بچه ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum)،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 6، no. 22، pp. 0–0، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409669/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا