مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ریفلاکس معده به مری در شهرستان گنبد کاووس: شیوع و عوامل خطر

صفحات

 صفحه شروع 176 | صفحه پایان 183

چکیده

 زمینه: ریفلاکس معده به مری (GERD) از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع و شناخت فاکتورهای خطر این بیماری در شهرستان های گنبد کاووس و کلاله بود.روش کار: 1000 نفر از ساکنین گنبد کاووس وکلاله که محدوده سنی بین 18 تا 40 سال داشتند به طور تصادفی بر اساس شماره خانوار انتخاب و برای انجام مصاحبه دعوت شدند. در مصاحبه رودررو در مورد علایم اصلی ریفلاکس معده به مری (سوزش پشت جناغ سینه و برگشت محتویات معده به مری) از آنها سوال شد. افرادی که در 12 ماه گذشته حداقل هفته ای یک بار یکی از علایم اصلی GERD را داشتند به عنوان مورد و آنهایی که هرگز از این علایم شکایتی نداشتند, به عنوان کنترل در نظر گرفته شدند. عوامل غذایی با استفاده از پرسشنامه FFQ محلی با 116 ماده غذایی که پایایی و روایی آن اثبات شده بود, ارزیابی شد.یافته ها: شیوع GERD به صورت هفته گی 3.12% بود. افزایش سن با  04.1 OR:و ضریب اطمینان 07.1-00.1 و  30≤BMI با 41.2 OR:و ضریب اطمینان 35.4-34.1 با ریفلاکس ارتباط داشت. از عوامل خطر دیگر این بیماری مصرف مقادیر زیاد سس و رب گوجه فرنگی بود (p= 0.03) .مصرف برخی داروها نظیر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی و قرص ضد بارداری با بروز ریفلاکس همراه  بود. جنس, مصرف سیگار, الکل, مواد مخدر, فعالیت فیزیکی, سرعت مصرف غذا, فاصله زمانی بین مصرف غذا و وضعیت و درازکش اثری بر بروز ریفلاکس نداشت. رابطه معنی داری بین GERD و دریافت کالری توتال, چای, غذاهای ادویه دار, فیبر, چربی, پروتئین, کربوهیدرات یافت نشد.نتیجه گیری: شیوع ریفلاکس در منطقه مورد بررسی, شایع تر از بسیاری از کشورهای آسیایی و قابل مقایسه با کشورهای غربی است. افزایش سن و چاقی از عوامل خطر GERD محسوب می شود. سس قرمز و رب گوجه فرنگی مهم ترین نقش را در ایجاد علایم ریفلاکس داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آل طه، نجمه، پورشمس، اکرم، نورایی، سیدمهدی، فاضل تبارملک شاه، اکبر، و ملک زاده، رضا. (1389). ریفلاکس معده به مری در شهرستان گنبد کاووس: شیوع و عوامل خطر. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، 28(2)، 176-183. SID. https://sid.ir/paper/41140/fa

    Vancouver: کپی

    آل طه نجمه، پورشمس اکرم، نورایی سیدمهدی، فاضل تبارملک شاه اکبر، ملک زاده رضا. ریفلاکس معده به مری در شهرستان گنبد کاووس: شیوع و عوامل خطر. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران[Internet]. 1389؛28(2):176-183. Available from: https://sid.ir/paper/41140/fa

    IEEE: کپی

    نجمه آل طه، اکرم پورشمس، سیدمهدی نورایی، اکبر فاضل تبارملک شاه، و رضا ملک زاده، “ریفلاکس معده به مری در شهرستان گنبد کاووس: شیوع و عوامل خطر،” مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، vol. 28، no. 2، pp. 176–183، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41140/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button