مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

246
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع استفاده از رنگ تارترازین در مراکز تهیه جوجه‫ کبابی: مطالعه موردی استان اردبیل‬

صفحات

 صفحه شروع 691 | صفحه پایان 698

چکیده

 زمینه و هدف: گاهی اوقات برای بهبود رنگ در تهیه جوجه کبابی از رنگ های صناعی بجای گیاه زعفران بعنوان تقلب استفاده می شود. با توجه به اثرات نامطلوب برخی رنگ های صناعی مانند تارترازین بر سلامت انسان, این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع استفاده از این رنگ در تهیه جوجه کبابی به عنوان یک غذای پرمصرف در استان اردبیل انجام شد. روش کار: در یک مطالعه مقطعی-تحلیلی به روش تصادفی ساده تعداد 550 نمونه از جوجه‫ کبابی های رنگ شده در شهرهای استان اردبیل در سال 1395 برای بررسی انتخاب شدند. برای استخراج رنگ موجود در نمونه های برداشتی از روش کروماتوگرافی با لایه نازک استفاده شده و نتایج با استاندارد ملی ایران به شماره 2634 مقایسه شدند. داده ها توسط آزمون های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که از کل نمونه های جوجه کبابی تهیه شده برای مصرف در استان اردبیل نزدیک به یک سوم (81/31%) از رنگ تارترازین استفاده شده بود. با این که با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن رابطه بین رنگ استفاده‫ شده در نمونه ها با محل نمونه برداری ارتباط معنی داری مشاهده نشد, ولی درصد استفاده از این رنگ در نمونه های تهیه شده در شهرهای مختلف متفاوت بود, بطوری که درصد رنگ مورد استفاده در شهرستان سرعین بیشتر (29/35%) و در شهرستان کوثر کمتر (95/21%) بود. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که در کلیه شهرهای استان اردبیل از رنگ مصنوعی تارترازین برای رنگ‫ کردن جوجه‫ کبابی به جای رنگ زعفران استفاده می شود و تقریبا یک سوم نمونه های جوجه کبابی مورد مصرف, آلوده به رنگ مصنوعی تارترازین بودند. ‬ ‬ ‬ ‬

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیادتی، آرش، نعمتی، علی، و نجف زاده، نوروز. (1399). شیوع استفاده از رنگ تارترازین در مراکز تهیه جوجه‫ کبابی: مطالعه موردی استان اردبیل‬. سلامت و بهداشت اردبیل، 11(5 )، 691-698. SID. https://sid.ir/paper/412967/fa

    Vancouver: کپی

    سیادتی آرش، نعمتی علی، نجف زاده نوروز. شیوع استفاده از رنگ تارترازین در مراکز تهیه جوجه‫ کبابی: مطالعه موردی استان اردبیل‬. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1399؛11(5 ):691-698. Available from: https://sid.ir/paper/412967/fa

    IEEE: کپی

    آرش سیادتی، علی نعمتی، و نوروز نجف زاده، “شیوع استفاده از رنگ تارترازین در مراکز تهیه جوجه‫ کبابی: مطالعه موردی استان اردبیل‬،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 11، no. 5 ، pp. 691–698، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button