مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

245
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آگاهی و نگرش مصرف کننده در خصوص نشانگر رنگی تغذیه ای مندرج در برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی در شهرستان کرج

صفحات

 صفحه شروع 361 | صفحه پایان 373

چکیده

 زمینه و هدف: جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشور بوده و یکی از راه های نیل به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح می باشد. بنابراین در اختیار قرار دادن اطلاعات فرآورده های غذایی به صورت شفاف و قابل درک به مصرف کننده ضروری است. برچسب گذاری به عنوان ابزاری مهم جهت اطلاع رسانی به مصرف کنندگان و سازمان های ناظر اهمیت ویژه ای دارد و اصلی ترین وسیله تبادل اطلاعات بین تولیدکننده از یک سو با خریدار و مصرف کننده از سوی دیگر است. در ایران طبق ضابطه های سازمان غذا و دارو, درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی الزامی گردیده است. این نشانگر شامل پنج فاکتور مهم تغذیه ای شامل انرژی, چربی, نمک و اسیدهای چرب ترانس می باشد که علاوه بر درج مقادیر آن با رنگ های سبز, نارنجی و قرمز تعیین می گردند. استفاده از نشانگرهای رنگی باعث می شود که خریداران مواد غذایی در نقطه خرید ملاحظات سلامتی را در نظر بگیرند. با توجه به اجباری شدن درج نشانگر رنگی تغذیه ای از سوی سازمان غذا و دارو هدف از این پژوهش بررسی آگاهی و نگرش مصرف کننده در این خصوص و ارتباط آن با برخی از فاکتورها مانند جنس سن, تحصیلات, محل زندگی و. . . همچنین تعیین برخی از عوامل موثر در خرید محصولات غذایی و آشامیدنی توسط مصرف کننده می باشد. مواد و روش ها: با توجه به اجباری شدن درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی از سوی سازمان غذا و دارو ایران, در این پژوهش توصیفی-تحلیلی مقطعی میزان آگاهی و نحوه نگرش مصرف کنندگان در مورد این برچسب ها در 15 فروشگاه مواد غذایی سطح شهر کرج از طریق پرکردن پرسشنامه توسط 912 نفر از خریداران بررسی گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که حدود 28 درصد افراد تاکنون از نشانگر رنگی تغذیه ای استفاده کرده اند. همچنین میزان تحصیلات ارتباط معناداری و مستقیمی با استفاده از نشانگر رنگی داشت, اما سن و جنسیت تاثیر معناداری بر روی آن نشان نداد. بیشترین منبع برای کسب اطلاعات تغذیه ای اینترنت و شبکه های اجتماعی است و مهم ترین فاکتوری که مصرف کننده در هنگام خرید مواد غذایی به آن توجه دارد, تاریخ تولید و انقضا بود که حدود 74% افراد شرکت کننده را شامل می شد. نتیجه گیری: درمجموع نتایج نشان می دهد افراد جامعه علاقمندند در انتخاب خود موارد تغذیه ای را لحاظ کنند, اما اطلاعات و دانش در این زمینه کافی نیست و ضروری است از طریق ارگان های مسیول و همچنین رسانه های جمعی این آموزش ها به صورت مستمر و مداوم صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سامنی، رضا، اسلامی، عاطفه، افشار، افشین، و غفارزاده، جلال. (1400). بررسی میزان آگاهی و نگرش مصرف کننده در خصوص نشانگر رنگی تغذیه ای مندرج در برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی در شهرستان کرج. نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز، 10(3 )، 361-373. SID. https://sid.ir/paper/414262/fa

    Vancouver: کپی

    سامنی رضا، اسلامی عاطفه، افشار افشین، غفارزاده جلال. بررسی میزان آگاهی و نگرش مصرف کننده در خصوص نشانگر رنگی تغذیه ای مندرج در برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی در شهرستان کرج. نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز[Internet]. 1400؛10(3 ):361-373. Available from: https://sid.ir/paper/414262/fa

    IEEE: کپی

    رضا سامنی، عاطفه اسلامی، افشین افشار، و جلال غفارزاده، “بررسی میزان آگاهی و نگرش مصرف کننده در خصوص نشانگر رنگی تغذیه ای مندرج در برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی در شهرستان کرج،” نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز، vol. 10، no. 3 ، pp. 361–373، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414262/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button