Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

216
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت و خطر بالقوه سلامتی مواجهه با سرب، نیکل، کروم، آرسنیک و کادمیوم در سبزی های پرمصرف شهرستان کاشان

صفحات

 صفحه شروع 495 | صفحه پایان 508

چکیده

 زمینه و هدف آلودگی سبزی ها به فلزات سنگین را نمی توان دست کم گرفت. یکی از مهمترین جنبه های تضمین کیفیت مواد غذایی عدم آلودگی سبزی ها به فلزات سنگین است. روش بررسی این مطالعه روی 4 نوع سبزی پرمصرف به صورت خام از مراکز توزیع سبزی شهرستان کاشان انجام شد. به منظور سنجش نوع سبزی مصرفی پرسشنامه هایی در مراکز بزرگ توزیع سبزی ها در شهر کاشان به طور تصادفی به افراد داده شد. غلظت فلزات سنگین با استفاده از دستگاه ICP اندازه گیری شد. به منظور بررسی میزان قرار گرفتن در معرض خطر از شبیه سازی مونت کارلو استفاده شد. یافته ها نتایج این مطالعه نشان می دهد که سرب بیشترین غلظت را در بین فلزات سنگین در سبزی جعفری (µ g/g 0/98± 4/8), گشنیز (µ g/g 1/3± 3/8) و ریحان (µ g/g 0/94± 3) را دارد و در سبزی تره فلز سنگین کروم (µ g/g 1/6± 2/8) است. همچنین نتایج نشان می دهد که با در نظر گرفتن ضریب اطمینان 95 درصد بیشترین مقدار THQ در صدک 95ام برای سبزی ریحان, تره و جعفری به ترتیب در فلزات سنگین سرب, کروم و سرب مشاهده شده است که این مقادیر به ترتیب برابر با 0/7, 0/39 و 1/034 است. نتیجه گیری به طورکلی غلظت دو فلز سنگین کروم و سرب در نمونه های موردبررسی بیشتر از حدود رهنمود WHO/FAO بود و مقدار THQ فقط در سبزی جعفری برای فلز سنگین سرب بیشتر از 1 شد. بدین معنی است که غلظت سرب موجود در سبزی جعفری می تواند ریسک عوارض غیرسرطانزا را افزایش دهد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رضوانی قالهری، محمد، عسگری ترازوج، فائزه، میران زاده، محمدباقر، مصطفایی، غلامرضا، و کلته، صفا. (1399). بررسی غلظت و خطر بالقوه سلامتی مواجهه با سرب, نیکل, کروم, آرسنیک و کادمیوم در سبزی های پرمصرف شهرستان کاشان. سلامت و محیط زیست، 13(3 )، 495-508. SID. https://sid.ir/paper/415037/fa

Vancouver: کپی

رضوانی قالهری محمد، عسگری ترازوج فائزه، میران زاده محمدباقر، مصطفایی غلامرضا، کلته صفا. بررسی غلظت و خطر بالقوه سلامتی مواجهه با سرب, نیکل, کروم, آرسنیک و کادمیوم در سبزی های پرمصرف شهرستان کاشان. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1399؛13(3 ):495-508. Available from: https://sid.ir/paper/415037/fa

IEEE: کپی

محمد رضوانی قالهری، فائزه عسگری ترازوج، محمدباقر میران زاده، غلامرضا مصطفایی، و صفا کلته، “بررسی غلظت و خطر بالقوه سلامتی مواجهه با سرب, نیکل, کروم, آرسنیک و کادمیوم در سبزی های پرمصرف شهرستان کاشان،” سلامت و محیط زیست، vol. 13، no. 3 ، pp. 495–508، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415037/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا