Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,304
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

406
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عرق نعناع داخل معدی بر میزان ترشح اسید معده موش صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 23

چکیده

 سابقه و هدف : با توجه به افزایش ترشح اسید در بیماران مبتلا به اولسر پپتیک و عوارض شناخته شده زخم معده و عدم موفقیت کامل درمانهای قبلی و با توجه به مصرف عرق نعناء  برای درمان اختلالات معدی  در بین ایرانیان و عدم وجود اطلاعات در زمینه تداخل عرق نعناء و ترشح اسید معده در سطح لومنی  سلولهای پاریتال بر آن شدیم تا ارتباط بین عرق نعناء  و ترشح اسید معده را در موش بزرگ آزمایشگاهی  نر  بررسی نمائیم. مواد و روشها:  تحقیق به روش تجربی روی 60 موش صحرائی نر از نژاد Sprague Dawley , در 6 گروه 10 تائی انجام شد. یک گروه نرمال سالین و5 گروه دیکر عرق نعناع بادوزهای 9/0,7/2, 9, 27, 90 mg/Kg دریافت نمودند به منظور وارد کردن محلولهای مختلف به داخل معده, یک لوله پلی اتیلن از مسیر مری وارد معده نموده و محتویات معده توسط کانول پلاستیکی از ناحیه پیلور خارج گردید. میزان اسیدیته معده با استفاده از روش تیتراسیون با سود سنجیده شد و نتایج به صورت mEq/5min  گزارش گردید. به منظور بررسی نتایج, از ملاکهای آماری paired t-test, t- test , آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی , استفاده شد. یافته ها: از 60 موش مورد آزمایش در گروههای شش گانه , میزان تزشح اسید معده در موشهای دریافت کننده سالین بدون  تغییر بود در حالیکه در موشهای دریافت کننده عرق نعناع کاهش معنی داری را نشان داد. بطوریکه کاربرد عرق نعناع  با دوزmg/kg   9 درصد ترشح اسید معده را  از100 به  (P<0.001) 61.1±3.8 رساند. شدت این اثر با افزایش دوز داروی مصرفی افزایش می یافت و حداکثر اثر مهاری روی ترشح اسید معده در دوزmg/kg  27 دیده شد. همچنین این اثر برگشت پذیر بوده و با شستشوی معده این اثر مهاری از بین رفت. نتیجهگیری: به نظر میرسد که مصرف خوراکی عرق نعناء موجب کاهش برگشت پذیر ترشح اسید معده موش صحرائی به صورت وابسته به دوز می گردد و  به کارگیری آن در بیماران مبتلا به گاستریت در جهت محدود کردن مصرف داروهای آنتی اسید توصیه می شود  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نورالدینی، مهدی. (1383). بررسی تاثیر عرق نعناع داخل معدی بر میزان ترشح اسید معده موش صحرایی نر. فیض، 8(4 (پی در پی 32))، 15-23. SID. https://sid.ir/paper/416782/fa

    Vancouver: کپی

    نورالدینی مهدی. بررسی تاثیر عرق نعناع داخل معدی بر میزان ترشح اسید معده موش صحرایی نر. فیض[Internet]. 1383؛8(4 (پی در پی 32)):15-23. Available from: https://sid.ir/paper/416782/fa

    IEEE: کپی

    مهدی نورالدینی، “بررسی تاثیر عرق نعناع داخل معدی بر میزان ترشح اسید معده موش صحرایی نر،” فیض، vol. 8، no. 4 (پی در پی 32)، pp. 15–23، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/416782/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا