Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,044
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

253
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان مادر بومی اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 172

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان بومی اصفهان به اجرا درآمد. مرغان بومی مورد استفاده در سن 72 تا 80 هفتگی قرار داشتند. سه مقدار مختلف کلسیم شامل 3.27, 2.62, 1.96 درصد , و سه مقدار مختلف فسفر قابل دسترس شامل 0.25 , 0.20 , 0.15 درصد, بر اساس طرح آماری کاملا تصادفی به روش فاکتوریل بررسی گردید. بنابراین. 9 جیره آزمایشی در نظر گرفته شد. که به طور تصادفی به 9 گروه از مرغان مادر بومی (پنج تکرار و هر تکرار شامل دو قطعه در هر تیمار) اختصاص یافت.بر اساس نتایج حاصل, افزایش کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره به بیشترین مقدار باعث کاهش معنی دار (0.05>P) در تولید و وزن تخم مرغ گردید. هم چنین, کاهش کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره به ترتیب به 2.62 و 0.15 درصد مانع از کاهش وزن تخم مرغ شد. و ضریب تبدیل خوراک نیز بهبود یافت. با کاستن مقدار کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره به ترتیب به 1.96 و 0.15 درصد انباشت کلسیم در پوسته تخم مرغ, و در نتیجه درصد خاکستر آن افزایش معنی دار یافت( 0.05>P). مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره اثر معنی دار بر خوراک مصرفی, و ضخامت و استحکام پوسته تخم مرغ نداشت. نتایج گویای آن است که مناسب ترین مقدار پیشنهادی کلسیم و فسفر قابل دسترس در جیره مرغان مادر بومی اصفهان در اواخر دوره تولید, برای رسیدن به بهترین تولید و وزن تخم مرغ و بیشترین مقدار انباشت کلسیم در پوسته , 1.96 درصد کلسیم و 0.15 درصد فسفر قابل دسترس است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاکدل، محمد، پوررضا، جواد، و انصاری، سعید. (1382). تاثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان مادر بومی اصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 7(3)، 163-172. SID. https://sid.ir/paper/417478/fa

    Vancouver: کپی

    پاکدل محمد، پوررضا جواد، انصاری سعید. تاثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان مادر بومی اصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1382؛7(3):163-172. Available from: https://sid.ir/paper/417478/fa

    IEEE: کپی

    محمد پاکدل، جواد پوررضا، و سعید انصاری، “تاثیر مقادیر مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس جیره بر عملکرد مرغان مادر بومی اصفهان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 7، no. 3، pp. 163–172، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417478/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا