مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

215
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اسیدهای چرب غیر اشباع n-3 , n-6 جیره غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 125

چکیده

 اثرات منابع جیره غذایی حاوی نسبت های مختلف اسیدهای چرب n-3 به n-6 بر عملکرد و پاسخ اولیه تولید آنتی بادی جوجه های گوشتی در قالب یک طرح کاملا تصادفی مرود بررسی قرار گفت. هفت صد قطعه جوجه گوشتی به طور تصادفی بین 35 قفس تقسیم شدند واز 6 روزگی با جیره های غذایی یکسان به لحاظ انرژی و پروتئین با سطوح مختلف روغن ماهی و یا پنیه دانه 075/0 ,5/1 و25/2 درصد و یا بدون روغن (گروه شاهد) تغذیه گردیدند. برای تعیین تیتر آنتی بادی علیه بیماری نیوکاسل, در13 روزگی 5 جوجه به ازای هر قفس به طور تصادفی انتخاب, خونگیری وسپس واکسینه شدند. خونگیری های بعدی در روزهای 6 و 11 و 18 پس از واکسیناسیون انجام گرفت. به منظور تعیین تیتر آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند SRBC, در 36 روزگی 6 جوجه به ازای هر قفس به طور تصادفی انتخاب و خونگیری شدند. سپس به آنها 1 میلی لیتر سوسپانسون 5% SRBC تزریق گردید و خونگیری های بعدی در روزهای 3,7,10, 13 پس از تزریق به عمل آمد. وزن بدن و مصرف خوراک در روزهای 21,42, 49 اندازه گیری شد. تیمارهای غذایی بر عملکرد جوجه ها در طی دوره های آغازین و رشد تاثیر معنی داری نداشتند, اما مصرف خوراک در وره پایانی در جوجه های تغدیه شده با تیمارهای 25/2% روغن ماهی و یا پنبه دانه نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود (P<0/01). جوجه های تغذیه شده با جیره 25/2% روغن ماهی, بیشترین آنتی بادی را در روزهای 3,7,10, 13 پس از تزریق SRBC تولید کردند به (ترتیب P<0/05, P<0/01 , P<0/05, و P<0/01) تیتر آنتی بادی علیه نیوکاسل در گروه های شاهد و 25/2% روغن پنبه دانه, در روز 18 واکسیناسیون نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود (p<0/01) . همبستگی منفی معنی داری بین وزن بدن و تیتر آنتی بادی علیه SRBC در روزهای 3 و 7 پس از تزریق مشاهده شد (به ترتیب r=-0/246 , -383/0 ). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که نسبت بالای اسیدهای چرب n-3/n-6 در جیره غذایی باعث بهبود تیتر آنتی بادی علیه SRBC میشود؛ در حالیکه نسبتهای متوسط آن اثر مطلوبتری بر تیتر بادی علیه نیوکاسل دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترکی، مهران، آرشامی، جواد، افتخاری شاهرودی، فریدون، گلیان، ابوالقاسم، و توکل افشاری، جلیل. (1382). اثرات اسیدهای چرب غیر اشباع n-3 , n-6 جیره غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران، 34(1)، 115-125. SID. https://sid.ir/paper/418290/fa

    Vancouver: کپی

    ترکی مهران، آرشامی جواد، افتخاری شاهرودی فریدون، گلیان ابوالقاسم، توکل افشاری جلیل. اثرات اسیدهای چرب غیر اشباع n-3 , n-6 جیره غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛34(1):115-125. Available from: https://sid.ir/paper/418290/fa

    IEEE: کپی

    مهران ترکی، جواد آرشامی، فریدون افتخاری شاهرودی، ابوالقاسم گلیان، و جلیل توکل افشاری، “اثرات اسیدهای چرب غیر اشباع n-3 , n-6 جیره غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 34، no. 1، pp. 115–125، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/418290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button