مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات انبار سرد و معمولی، تیمارهای قارچ کش، پوشش پلی اتیلن و کیورینگ بر عمر انباری نارنگی «پیج»

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

 در این تحقیق اثرات انبار معمولی و سرد همراه با استفاده از تیمارهای قارچ کش, کیورینگ (Curing) و پوشش پلی اتیلن (Shrink wrapping) بر عمر انباری نارنگی پیچ (C. paradisi var. Duncan x C. reticulata var. Dancy) x C. reticulate var. Clementine مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پوشش میوه با پلی اتیلن نازک (19 میکرون) به تنهایی و یا همراه با تیمارهای کیورینگ و یا قارچ کش, در هر دو انبار سرد و معمولی به طور معنی داری موجب جلوگیری از کاهش وزن میوه نسبت به سایر تیمارها گردید. پوست میوه در تیمارهایی که از پوشش پلی اتیلن استفاده شده بود, ترد, نرم و تازه تر و بافت آن از سایر تیمارها سفت تر بود. تیمارهای کیورینگ و قارچ کش و یا ترکیبی از هر دو تیمار باعث کاهش بیماریهای Penicillium sp نسبت به سایر تیمارها گردید, لیکن تفاوت معنی داری در بین تیمارهایی کیورینگ و قارچ کش مشاهده نگردید. تیمارهای کیورینگ و پوشش پلی اتیلن و یا ترکیبی از این تیمارها سبب کم رنگ تر شدن رنگ پوست میوه پس از 1 و 2 ماه نگهداری نسبت به شاهد گردید. درصد میوه های سالم در پایان مدت نگهداری در تیمارهایی که در آنها از قارچ کش یا کیورینگ همراه با پوشش پلی اتیلن و یا ترکیبی از 3 تیمار فوق استفاده شده بود, در انبار سرد, در ماه اول و دوم و در انبار معمولی در ماه دوم به طور معنی داری نسبت به سایر تیمارها بیشتر بوده است. لیکن پوشش پلی اتیلن به تنهایی (بدون استفاده از قارچ کش و یا کیورینگ) باعث افزایش کل بیماریها و کاهش درصد میوه های سالم گردید. درصد میوه های سالم در انبار سرد نسبت به انبار معمولی در پایان مدت نگهداری به طور معنی داری در سطح احتمال 5% بیشتر بود. در انبار سرد, نسبت TSS/TA در ماه اول در تیماری که فقط از پوشش پلی اتیلن استفاده شده بود بیشتر از سایر تیمارها بود, در حالیکه در ماه دوم این نسبت متعلق به تیمار مرکب قارچ کش, پوشش پلی اتیلن و کیورینگ بوده است. در انبار معمولی, نسبت TSS/TA در ماه اول مربوط به تیمار پوشش پلی اتیلن همانند انبار سرد, و در ماه دوم بالاترین این نسبت, متعلق به تیمار کیورینگ بود. بدین دلیل استفاده از کیورینگ به جای مصرف قارچ کش و همچنین انبار سرد به جای انبار معمولی توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شاه بیک، محمدعلی. (1381). اثرات انبار سرد و معمولی, تیمارهای قارچ کش, پوشش پلی اتیلن و کیورینگ بر عمر انباری نارنگی «پیج». مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 3(11)، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/418652/fa

Vancouver: کپی

شاه بیک محمدعلی. اثرات انبار سرد و معمولی, تیمارهای قارچ کش, پوشش پلی اتیلن و کیورینگ بر عمر انباری نارنگی «پیج». مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1381؛3(11):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/418652/fa

IEEE: کپی

محمدعلی شاه بیک، “اثرات انبار سرد و معمولی, تیمارهای قارچ کش, پوشش پلی اتیلن و کیورینگ بر عمر انباری نارنگی «پیج»،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 3، no. 11، pp. 1–16، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/418652/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button