مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,006
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیرات آنتی اکسیدانی منتخبی از گیاهان دارویی خانواده نعناع

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 سابقه وهدف: اسیدهای چرب غیراشباع ازمهم ترین ترکیبات تشکیل دهنده غشاهای بیولوژیکی هستند. اکسیداسیون این اسیدها عامل ایجاد بسیاری از بیماری ها ازجمله آتروسکلروز و سرطان می باشد. تعدادی آنتی اکسیدان صناعی به بازارعرضه شده که به علت سمیت, مصرف آن ها محدوداست. با توجه به ایمنی کاربرد گیاهان دارویی, در این پژوهش تأثیرات آنتی اکسیدانی منتخبی ازگیاهان دارویی بومی کشورمان مورد بررسی قرار گرفت. مواد وروش ها: عصاره های هیدروالکلی شش گیاه دارویی پرمصرف ازخانواده نعناع به نام های مریم گلی, بادرنجبویه, آویشن دنایی, زرین گیاه, اسطوخودوس و بادرشبویه به روش ماسراسیون تهیه شد و تأثیرآن ها در کاهش اکسیداسیون هپاتوسیت ها با اندازه گیری مالون دی آلدئید (به روش کالریمتری) وهمچنین اندازه گیری فعالیت آنزیم هایSGOT وLDH بر اساس روش کالریمتری و با استفاده از کیت های مربوطه مورد مطالعه قرار گرفت.یافته ها: از بین گیاهان مورد بررسی, مریم گلی وبادرنجبویه تأثیرات آنتی اکسیدانی بهتری داشتند, به طوری که عصاره های آن ها درغلظت mg/ml 0.01 به طور معناداری اثرآنتی اکسیدانی ازخود نشان داد. در مورد دو گیاه آویشن دنایی و زرین گیاه نیز اگرچه اثر کاهندگی ا کسیداسیون درغلظت mg/ml 0.01 معنادارنبود, ولی عصاره های این دو گیاه درغلظت mg/ml 0.05 به طور معنادار از خود, اثر آنتی اکسیدانی نشان دادند. همچنین هیچ کدام ازکاهش های ایجادشده در پارامترهای بررسی اثرآنتی اکسیدانی عصاره های دو گیاه اسطوخودوس و بادرشبویه, معنادار نبود.بحث: از بین گونه های دارویی مورد مطالعه, عصاره بادرنجبویه دارای جالب ترین اثر آنتی اکسیدانی است. ازآنجا که گونه های مختلف خانواده نعناع دارای ترکیبات مؤثره اسانس فرار و پلی فنلی هستند, این احتمال وجود دارد که عامل اصلی در بروز خواص آنتی اکسیدانی این گیاهان ترکیبات فنلی موجود در آن ها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سجادی، ابراهیم، نادری، غلامعلی، و ضیایی، رباب. (1383). تاثیرات آنتی اکسیدانی منتخبی از گیاهان دارویی خانواده نعناع. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 8(2 (پیاپی 21))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/418751/fa

    Vancouver: کپی

    سجادی ابراهیم، نادری غلامعلی، ضیایی رباب. تاثیرات آنتی اکسیدانی منتخبی از گیاهان دارویی خانواده نعناع. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1383؛8(2 (پیاپی 21)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/418751/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم سجادی، غلامعلی نادری، و رباب ضیایی، “تاثیرات آنتی اکسیدانی منتخبی از گیاهان دارویی خانواده نعناع،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 8، no. 2 (پیاپی 21)، pp. 1–12، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/418751/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button